Una dintre cele mai puternice rugăciuni în vreme de boală este rugăciunea către Sfântul Nectarie Taumaturgul, despre care se spune că face minuni pentru bolnavi. Este bine să fie rostită atât de ei, cât și de oamenii lor dragi, pentru a le veni în ajutor.

„O, preabunule părinte, luminătorul credincioșilor, Sfinte Nectarie, tămăduitorule, ajută-mă! Stai în fața Tronului Dumnezeiesc și te rogi neîncetat. Roagă-te pentru iertarea păcatelor noastre. Și pentru întoarcerea noastră spre înfierea harului. Căci neîncetat ne strigăm amarul. Suntem robi netrebnici ai lui Dumnezeu. Și ne găsim în mare mâhnire, primejdie și supărare. Văzuți și nevăzuți vrăjmași, viclenesc împotriva scumpei Mirese a lui Hristos. Este Una Sfântă Duhovnicească și Apostolească Biserică și vor să o dărâme și să o facă nevazută.

Ales Păstor, noi, oile cuvântatoare, pentru care Hristos sângele Său l-a vărsat, îți cerem să izgonești și să împrăștii toate relele. Dacă nu suntem vrednici, pentru multele noastre păcate, alege-ne tu calea. Căci gurile noastre se roagă pentru dezlegarea cererilor și necazurilor. Imploră pentru vindecare și pentru viața în credință. Implorăm cu durere, cu inima înfrântă, cu suspinuri și cu lacrimi. Te rugăm să mijlocești împreună cu Preasfânta Maică a lui Dumnezeu și cu toți sfinții să fim izbăviți de primejdii. Prin multele noastre păcate L-am mâniat pe Preabunul si Preaîndurătorul Dumnezeu. Și va veni la noi și pentru nerecunoștința noastră ne va judeca aspru, răsplătindu-ne după fapte. Dar tu, Sfinte Nectarie, ne poți ajuta să pășim pe calea sfințeniei tale. Dă-ne nouă sănătatea de care avem nevoie!

Pe steaua cea luminoasă a Ortodoxiei și pe al Bisericii zid de apărare, cu bucurie în inimi te lăudăm, Sfinte Nectarie, vindecătorule. Slăvit ești de lucrarea Duhului. Izvorăști tămăduiri și har bogat. Pentru aceea îți strigăm într-un glas, bucură-te Parinte Nectarie.'

Articol citit de 9486 persoane