Sănătatea este, fără doar și poate, cel mai de preț bun al unei persoane, însă mulți oameni realizează acest lucru abia când o pierd. Așadar, dacă cineva apropiat ție trece printr-o perioadă dificilă și a fost diagnosticat cu o afecțiune îți propunem să-ți îndrepți atenția spre credință.

Așadar, rostește cu încredere această rugăciune despre care se spune că este cea mai puternică, iar cei aflați în suferință vor găsi alinare.


„Stăpâne Atotțiitorule, Împarate sfinte, cela ce pedepsești, dar nu omori; Cela ce întărești pe cei căzuți și ridici pe cei surpați. Cela ce ușurezi suferințele oamenilor, rogu-mă Ție, Dumnezeul nostru, și pe mine robul tău (numele de botez) cela ce pătimesc, cercetează-mă cu mila Ta. Iartă mie toate greșalele cele de voie și cele fără de voie, cele din știință și cele din neștiință.


Așa Doamne, trimite din cer puterea Ta cea tămăduitoare și vindecare îmi dăruiește. Stinge-mi aprinderea, potolește-mi patima și suferința.


Tămăduiește-mă pe minerobul Tău. Ridică-mă din patul durerii, precum oarecând pe soacra lui Petru și pe slăbănogul cel pe pat adus la Tine și îndată L-ai vindecat! Așa și acum, Milostive Doamne, pe mine cel ce pătimesc, cercetează-mă și vindecarea îmi dăruiește, fiindcă singur ești cela ce ai alinat neputințele și durerile neamului omenesc.


Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi Dumnezeul nostru și Ție slavă înălțăm, Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.'

 

Articol citit de 4563 persoane