Aproape două milioane de români își sărbătoresc ziua de nume de Sfinții Constantin și Elena, care sunt celebrați în fiecare an, pe 21 mai. Cu această ocazie, însă, se spune că este bine să rostiți o rugăciune care va atrage noroc și bunăstare tot anul.

 

"Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cei ce sunteţi mai cinstiţi decât toţi împăraţii, aleşii lui Dumnezeu, căzând înaintea voastră cu lacrimi vă rugăm. Daţi-ne mângâiere şi nouă celor ce suntem în necazuri. Voi sunteţi mijlocitori Sfintei Treimi şi puteţi să ne ajutaţi nouă. Auziţi-ne şi pe noi acum. Alungaţi de la noi necazurile şi nevoile ce vin asupra noastră în această vremelnică viaţă. Și vindecaţi neputinţele noastre. Tămăduiţi bolile noastre. Potoliţi răutatea noastră. Izgoniţi pe vrăjmaşii nosştri văzuţi şi nevăzuţi. Daţi-ne nouă ca în pace şi în linişte să trăim. Ajutaţi-ne nouă cu sfintele voastre rugăciuni. Pentru mântuirea sufletelor noastre faceţi-vă milă cu noi acum, când cu frică şi cu umilinţă zicem către voi aşa: Bucuraţi-vă, părinţii creştinilor! Amin.”


Ce trebuie să faci de Sfinții Constantin și Elena ca să atragi norocul:


De asemenea, în ziua de Constantin și Elena este bine ca oamenii să aducă în casă cel puțin trei bujori îmbobociți. Ba mai mult, se recomandă ca alte trei fire de bujori, dar și flori de lămâiță, pâine și dulciuri să fie duse la biserică.


Conform legendelor, se spune că în fiecare casă trebuie să existe o icoană cu Sfinții Constantin și Elena, deoarece se spune că vă apără de pagubă, precum și de dușmanii știuți și neștiuți.


În ziua de 21 mai se spune că este bine ca gospodinele să aprindă boabe de tămâie în gospodărie, pentru a purifica încăperile, dar și anexele pentru animale.

Articol citit de 3454 persoane