Semințele de in au fost consumate ca hrană timp de aproximativ 6.000 de ani și poate fi fost foarte bine primul superaliment cultivat.
Beneficiile de semințe de in ar putea ajuta să vă îmbunătățiți digestia, da pielii o claritate, nivel mai mic de colesterol, reduce pofta de zahăr, echilibreaza hormonii, lupta impotriva cancerului si promoveaza pierderea in greutate ... si asta e doar începutul!
Semintele de in sunt cele mai bogate surse ale unei omega-3 acizi grași pe bază de plante de culoare aurie, numita acid alfa-linolenic (ALA), în lume!
Seminte de in, sol, crude (14.00 grame)
- Calorii: 75
- grasimi omega-3 133%
- vitamina B 119%
- cupru 19%
- mangan 18%
- fibre 15%
- magneziu 14%
- fosfor 13%
- seleniu 6%
Beneficiile antioxidante si anti-inflamatorii ale semintelor de in aurii, de asemenea, le face un candidat logic pentru prevenirea cancerului. Asta deoarece inflamația cronică (chiar și inflamație la nivel scăzut) și stresul oxidativ cronic sunt factori de risc pentru dezvoltarea cancerului. În cazul semintelor de in aurii, dovezi de reducere a riscului este cel mai puternic pentru cancerul de san, cancerul de prostata si a cancerului de colon. Cancerul de san si cancerul de prostata sunt incluse în lista de tipuri de cancer, tip "hormon". Reducerea lor de risc poate fi mai strâns legate de seminte de in aurii decât de reducerea riscului pentru alte tipuri de cancer, datorită conținutului ridicat de lignanic ale inului.
Lignanii oferiti de seminte de in aurii au fost, de asemenea dovediti de a declanșa activitatea crescută de anumite enzime de detoxifiere faza II, care sunt responsabile pentru dezactivarea toxinelor din organism. Acest sprijin a procesului de detoxifiere poate ajuta la prevenirea acumulării de toxine, care altfel ar putea acționa ca agenți cancerigeni și cresc riscul de cancer.
Articol citit de 8573 persoane
Acest articol nu are comentarii!