Printre cele mai întâlnite afecțiuni se numără cele ale prostatei, cea mai comună fiind hiperplazia benignă de prostată, cunoscută și sub numele de prostată mărită, dar și prostatita și cancerul de prostată.

Indiferent că vorbim de prostată mărită ori de cancer de prostată, simptomele sunt foarte asemănătoare, motiv pentru care este important să fii precaut. Urinarea frecventă, nevoia urgentă de a merge la toaletă, senzația de golire incompletă a vezicii urinare și disconfortul resimțit la urinare sunt câteva dintre simptomele acestor afecțiuni, motiv pentru care este important să consulți un specialist.

De altfel, în paralel cu recomandărilor acestora poți urma un tratament naturist, întrucât remediile naturiste ajută la ameliorarea simptomelor, printre care:

Semințe de dovleac

Potrivit studiilor de specialitate, atât semințele de dovleac, dar și uleiul din semințe de dovleac ajută la ameliorarea simptomelor date de afețiunile de prostată.

Bogate în zinc și acizi grași esențiali, semințele de dovleac au proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care ajută la ameliorarea simptomelor date de afecțiunile prostatei. Mai mult de atât, aceastea ajută la menținerea dimensiunii acestei glande în limite normale.

Ceaiul verde

Recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni ale prostatei este și ceaiul verde. Potrivit avogel.co.uk, studiile efectuate de oamenii de știință au arătat că ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii. Acesta poate reduce presiunea asupra uretrei și poate îmbunătăți funcționarea acesteia.

De altfel, ceaiul verde are proprietăți antibacteriene și antivirale, motiv pentru care protejează împotriva infecțiilor tractului urinar.

Apa

Apa este esențială pentru menținerea sănătății și, în plus, este importantă și pentru ameliorarea simptomelor date de afecțiunile prostatei. Aceasta ajută la diluarea urinei, ceea ce înseamnă reducerea riscului de iritare a vezicii. În plus, poate preveni apariția a altor probleme, precum nocturia și urinarea frecventă. Astfel, pentru a te hidrata ține mereu la îndemână o sticlă cu apă, reduceți cantitatea de cafea băută și includeți în dietă fructe și legume, care sunt hrănitoare.

Nu uita nici de suplimentele alimentare

O altă modalitate de a ține sub control afecțiunile prostatei sunt suplimentele alimentare, motiv pentru care noi îți punem la dispoziție Prostafix, un remediu naturist disponibil sub formă de capsule recomandate a fi luate dimineața și seara, ce ajută la îmbunătățirea funcției prostatei, la deblocarea căilor urinare, precum și la eliminarea senzației false de urinare. În același timp, acest remediu naturist ajută la îmbunătățirea funcțiilor sexual.

De asemenea, pentru susținerea imunității și refacerea celulară la bărbați îți punem la dispoziție Kit Masculin, un pachet ce conține trei suplimente alimentare, Antidot forte, Dioalg și Prostafix.

Articol citit de 1731 persoane