Durerea este caracterizată ca fiind o funcție vitală a corpului uman, ce implică nociceptori și sistemul nervos central, pentru a transmite mesaje de la stimuli către creier. Cu alte cuvinte, însă, durerea este un semnal de alarmă, întrucât odată apărută, ea poate indica o afecțiune cu care te-ai putea confrunta.

Durerea este, potrivit specialiștilor, de două tipuri - cronică, atunci când se manifestă pe termen lung și acută, când se manifestă pe termen scurt. Durerea poate să apară, de asemenea, și la un efort fizic intens, dar și în urma unor răni. De cealaltă parte, însă, durerea cronică poate să apară și atunci când nu există vreo leziune, însă ea mai poate și somatică, viscerală sau radiantă.

Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru combaterea durerilor, află mai jos:

Cum combați durerile de cap

Durerile de cap sunt extrem de frecvente, fiind întâlnite în cazul persoanelor de toate vârstele, însă ele pot fi combătute și fără medicamente. Mai exact, pentru a le trata poți folosi ulei esențial de mentă, care poate fi aplicat pe degete, iar apoi masate tâmplele câteva minute.

De asemenea, o altă soluție pentru a ameliora rapid durerile de cap este un remediu magic, obținut din piper cayenne și 100 ml de apă. Ai nevoie de două dischete demachiante, pe care le poți înmuia în acest amestec. Ulterior, masează-ți interiorul nărilor. Deși poate fi o senzație neplăcută, durerea de cap va dispărea imediat.

Combați durerile în gât

Durerile în gât sunt extrem de neplăcute, motiv pentru care îți recomandăm să încerci ceaiul de ceapă. Trebuie doar să fierbi 500 ml de apă cu două mâini de coji de ceapă, eventual și cu câteva nuci în coajă, iar apoi să bei amestecul obținut.

Grație proprietăților antimicrobiene și antiseptice, usturoiul ajută, de asemenea, la ameliorarea durerilor în gât. Tot ce trebuie să faci este să-l consumi fie ca atare, fie zdrobit și amestecat cu miere.

Cum combați durerile de dinți

Un remediu accesibil oricui și ieftin pentru a ameliorarea durerilor de dinți este gargara cu sare. Pentru a le ameliora este indicat să-ți clătești gura cu apă călduță dizolvată cu sare. Te va ajuta să-ți cureți cavitatea bucală de bacterii ce pot determina favorizarea inflamațiilor gingivale și alte afecțiuni ce pot determina durerile.

De asemenea, sucul de lămâie, care este o sursă bogată de vitamina C, este un remediu pentru ameliorare a dinților afectați de carii. Consumă sucul de lămâie imediat după ce te-ai trezit, întrucât va ajuta la curățarea tartrului, precum și la combaterea bacteriilor.

Cum combați durerile de stomac

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru ameliorarea durerilor de stomac sunt, fără doar și poate, ceaiurile. Astfel, îți recomandăm să încerci fie ceaiul de mentă, fie ceaiul de mușețel ori ghimbir. Băute constant, ele vor ajuta la relaxarea mușchilor stomacului, la îmbunătățirea fluxului de bilă și, de asemenea, va ameliora crampele stomacale ori chiar durerile de stomac colic.

Cum combați durerile musculare

Durerile musculare se pot manifesta în diferite moduri de la o persoană la alta, iar uneori pot dura săptămâni întregi, iar principalele simptome date de acestea sunt: oboseala, febra, insomnie, dureri ale articulațiilor, cârcei.

Durerile musculare pot fi combătute imediat, însă, fără medicamente, cu ajutorul unor ingrediente simple. Spre exemplu, frunzele de varză ajută la ameliorarea durerilor. Este indicat să zdrobești câteva frunze, iar apoi să le aplici pe zonele dureroase. Poți, de asemenea, să încerci o cremă cu ardei iute ori un masaj cu ulei esențial de eucalipt, care este recomandat pentru efectele analgezice.

Credit foto: Pexels 

Articol citit de 3322 persoane