Care sunt cicatricile datorate acneei?

Cicatrici fapte

  • Cicatricile apar întotdeauna atunci când țesuturile au fost deteriorate în mod semnificativ și reparate.
  • Cicatricile cutanate produc schimbări care perturba arhitectura fizică a pielii normale.
  • Cicatricile pot apărea după traume fizice sau ca parte a unui proces de boala.
  • Slab vindecarea rănilor poate duce la cicatrici profunde, inestetice, care cauzeaza simptome.
  • Există o predispoziție genetică la unele persoane pentru a produce cicatrici, numite cheloide.
  • Când rănile sunt produse chirurgical, medicii folosesc tehnici pentru a minimiza cicatricile.

Ce este o cicatrice?

Cicatrizarea este procesul prin care rănile sunt reparate. Deteriorarea stratului profund al pielii ( derma), este necesară pentru a produce o cicatrice. Deteriorarea  epidermei, stratul cel mai superficial al pielii, nu va produce o cicatrice. Cicatricile produc o schimbare structurală în straturile profunde ale pielii, care este percepută ca o modificare în arhitectura si caracteristicile normale de suprafață. Aceasta nu este doar o schimbare de culoare a pielii.

Care sunt diferitele tipuri de cicatrici?

Există doar un singur tip de cicatrice. Apariția unei cicatrici depinde de natura ranii care a produs prejudiciul, localizarea anatomică a ranii și o varietate de factori genetici care sunt diferiti pentru fiecare individ.

Un proces de vindecare defect poate duce la o cheloida, o mâncărime rosiatica, un cucui inestetic, noduros, care de multe ori continuă sa se măreasca în timp. Cheloidele de multe ori sunt mai mari decât marginile rănii originale.

Care sunt cauzele cicatricilor?

Procesul de vindecare normală a tesutului uman rezulta intr-o cicatrice.

Care sunt semnele si simptomele unei cicatrici?

Cicatricile apar in locul unor leziuni tisulare și apar ca un țesut fibros purpuriu care, în timp, de obicei, devine plat și deschis la culoare.

Cum sunt diagnosticate cicatricile?

Cicatricile sunt aproape întotdeauna diagnosticate prin inspecție vizuală. Există o serie de situații rare când ar putea fi necesar să se examineze tesutul cicatricial la microscop pentru a confirma adevărata sa identitate. Acest lucru ar necesita o biopsie a pielii și injectarea unui anestezic local. Uneori, alte afectiuni ale pielii pot forma o cicatrice și necesită o biopsie pentru a diagnostica în cele din urmă sursa.

Care este tratamentul pentru o cicatrice?

Deoarece cicatricile fac parte din procesul normal de vindecare, cicatricile obișnuite nu sunt tratate. Numai cicatricile care sunt susceptibile de a deveni cosmetic nedorite sunt considerate tratabile. Aceasta ar include cicatrici la cei care sunt predispusi sa dezvolte cheloide, precum cicatrici în regiuni anatomice cunoscute pentru a produce cicatrici groase și cicatrici care produc o distorsiune semnificativă, neplăcuta.

Cicatrici groase și cheloide adesea se aplatizeaza după injecții de steroizi direct realizate în țesutul fibros. Ele pot răspunde la aplicarea cronică a presiunii și aplicarea foilor de cauciuc siliconic.

Cicatricile groase pot fi aplatizate prin dermabraziune, care utilizează dispozitive abrazive cu nisip pentru a finisa cicatricile ridicate. Anumite tipuri de cicatrici faciale raspund bine la forme de tratamente cu laser. Ocazional, revizuirea chirurgicala a cicatricii poate duce la o cicatrice diferita, care este mult mai estetica. Deoarece este nevoie de aproximativ un an pentru cicatrici să se maturizeze, este adesea prudent sa se astepte inainte de a incepe orice tratament invaziv.

Există acasă căi de atac pentru a reduce cicatricile?

Ingrijirea plagilor este importanta în prevenirea cicatricilor excesive, precum și accelerarea procesului de vindecare. Prevenirea infectiei poate ajuta la prevenirea inflamatiei inutile, care pot mări dimensiunea de rana rezultata si cicatrici inestetice mai mari. Este important sa se elimine crustele de la răni ușor cu un prosop, săpun și apă de cel puțin două ori pe zi și pentru a menține rana umedă prin acoperirea cu vaselină.

Care este prognosticul pentru o cicatrice?

Cicatricile sunt îmbunătățite în general, în aparență, în timpul primului an. Deci considerente pentru tratamente invazive trebuie să fie luate în considerare cu prudență înainte de acel timp. Pe de altă parte, cicatricile implică de obicei contracția tesutului, astfel încât este puțin probabil ca cicatricile care trag sau răsucesc alte structuri anatomice, care produc rezultate neplacute, se vor îmbunătăți. Acestea ar trebui să fie tratate mai devreme decât mai târziu.

Pot fi prevenite cicatricile?

Cicatrizarea este o parte integrantă a procesului de vindecare. Presupunând că rana nu se poate infecta, medicii realizeaza excizii pentru a minimiza defectele cosmetice produse de cicatrici. Acest lucru poate fi realizat prin orientarea ranii astfel ca nu va perturba alte structuri. De asemenea, este important să se minimizeze tensiunea necesară închiderii rănii in mod chirurgical.

Articol citit de 8489 persoane