Date despre abuzul de steroizi anabolici

 • Steroizii anabolici sunt folositi în mod ilegal pentru a crește musculatura, pentru a reduce grasimea și de a spori performantele atletice dar și aspectul corpului.
 • Steroizii Anabolici se activeaza prin creșterea efectelor de testosteron androgen din corp.
 • Steroizii anabolici pot duce la efecte secundare potential letale.
 • Steroizii anabolici pot da dependenta, iar utilizatorii pot trece prin retractare.
 • Prevenirea necesită educație comunitara, precum și examinarea motivului pentru care adolescentii doresc să înceapa să utilizeze medicamente si  intelegerea riscurilor implicate.

Ce sunt steroizii anabolizanti?

Steroizii anabolici sunt un tip de îmbunătățire a performanței de droguri. Ei imita testosteronul în organism pentru a îmbunătăți performanța prin a face celulele musculare mai mari și permițând organismului de a reveni mai repede din stresul de exercițiu. Jargon pentru steroizi anabolizanți este roids.

Medicamentele care intensifica performanta nu mai sunt doar pentru culturisti sau atleti profesionisti care sunt dispuși să încerce mijloace ilegale si potential periculoase de a imbunatati functia corpului lor. Aceste medicamente sunt folosite în fiecare zi de către persoane de toate vârstele, de  mijloc-școală, liceu, și facultate la sportivi de agrement în vârstă.

Există două tipuri de steroizi care sunt produși în mod natural în organism:

Steroizii catabolici vs glucocorticoizii sunt parte a răspunsului organismului la stres.Catabolice cuvântul provine de la cuvântul grecesc care înseamnă a „arunca jos”, iar acești steroizi ajuta la descompunerea substanțelor chimice mari în cele mai mici.

De exemplu, cortizolul ajută glicogenul (o molecula mare, care este stocată în ficat)  sa metabolizeze in glucoza, o molecula mica, care poate fi utilizata pentru energie in organism. Cortizolul natural este fabricat în glandele suprarenale și este necesar pentru multe din funcțiile de bază ale corpului, inclusiv metabolismul glucozei, raspunsul imun la infectie, si proteine, grăsimi, și metabolismul glucidic.

Medicamentele prescrise, cum ar fi prednison, hidrocortizon, dexametazonă și, sunt exemple de steroizi care sunt utilizate pentru a reduce inflamația și a trata o serie de boli de la astm și BPOC la artrita reumatoida și reacții alergice.

Steroizii anabolici androgeni sunt steroizi care imita testosteron din organism. anabolici se referă la proprietățile acestor medicamente pentru a crește producția de proteine care activeaza ca blocuri pentru celulele musculare, osoase, precum si a altor tesuturi in interiorul corpului.

Răspunsul androgen (andro = masculin + genetic = formare) descrie creșterea caracteristicilor de sex masculin (caracteristici sexuale secundare) care apar ca urmare a steroizilor androgen, inclusiv facial, corp și păr pubian, adâncit voce, și creșterea apetitului sexual sau libidoul. Indicațiile medicale pentru aceste medicamente sunt producția de testosteron inadecvate in organism, fie din cauza unor erori înnăscute de metabolism sau din cauza unor boli care scad producția.

Unii medici cred ca un nivel scazut de testosteron care apare în mod normal cu inaintarea in varsta este o indicație pentru terapia de substituție cu steroizi anabolizanți, dar utilizarea lor la pacientii mai in varsta sanatosi este încă controversată din cauza potențialelor reacții adverse grave.

Există mai multe tipuri diferite de steroizi anabolizanti care au fost fabricate în ultimele decenii. Scopul chimistilor este de a promova efectul anabolic al medicamentului in timp ce scade efectele androgenice, care sunt cel mai adesea asociate cu potentiale efecte secundare care pot pune viața în pericol.

Exemple de steroizi anabolizanti:

 • Testosteronul
 • Androstenedione
 • Stanozolol
 • Durabolin
 • Dianabol
 • Nandrolon

De ce oamenii abuzeaza de steroizi anabolizanti?

Oamenii fac abuz de steroizi pentru o varietate de motive, dar majoritatea fac asta pentru a creste performanta corpului și aspectul fizic. Poate exista presiunea de grup pentru a utiliza steroizi anabolizanți în anumite sporturi, din cauza unei fricii că formarea normală nu va fi suficientă pentru a reuși. Există, de asemenea, percepția că alți sportivi au abuzat de steroizi și de a obține un avantaj nedrept.

Persoanele care folosesc steroizi pentru a spori aspectul lor prin creșterea musculatura și scăderea grăsimii pot suferi de dismorfie musculatura sau percepția anormală a propriului lor organism. Masculii pot crede că ei sunt mereu prea mici și slabi, iar femeile pot gândi ele însele ca sunt grase, chiar dacă această percepție nu poate fi de fapt adevărată.

Constructorii de masa musculara și ridicatorii de greutate nu sunt singurii atleți care cred că utilizarea de steroizi anabolizanti este drumul lor spre succes. Sportivii, de la sporturi de rezistență, cum ar fi fotbal și aruncarea discului precum si sportivi  sprinteri  și skateri de viteză, au încercat să folosească steroizi pentru a îmbunătăți performanța și de a crește eficiența formării lor.

 Cum de oamenii abuzeaza de steroizii anabolizanti?

Deși majoritatea steroizilor anabolizanți trebuie să fie injectati în corp pentru a fi eficienti, unele pot fi înghițite și altele folosite ca o cremă sau gel și se aplică pe piele. Utilizatorul va încerca să ia suficient de steroizi anabolizanti pentru a crește capacitatea de a exercita și a permite muschilor sa creasca in timp ce minimizarea riscului de reacții adverse și potențialul de a fi prins. De obicei, steroizi sunt luați în cicluri cu injectii regulate urmate de perioade de repaus. Numeroase cărți și site-uri web discuta despre beneficiile si riscurile de tehnici diferite pentru a maximiza efectul de o varietate de steroizi asupra organismului. Există un subteran mare, industria ilegală care a crescut pentru a satisface cererea de steroizi anabolizanți și, de asemenea, include metode pentru a încerca să evite detectarea.

Ciclism, stivuire, piramidarea are trei moduri comune in care abuzatori de steroizi anabolizanti iau medicamente lor. Ciclismul se referă la a lua un steroid pentru o perioadă de timp, apoi se ia o pauza pentru ca organismul să se odihnească, dupa care se ia din nou. În cazul în care mai mult de un tip de steroizi este folosit la un moment dat, aceasta se numește stivuire. Există certitudinea că ajutorul a două sau mai multi steroizi, la un moment crește eficiența fiecăreia.

Piramidarea combină cele doua moduri ciclism și stivuire. Unul sau mai mulți steroizi au început într-o doză mică și doza crescută treptat până la jumătatea ciclului în care cantitatea este maximizată și este apoi conic pana la zero până la sfârșitul ciclului.

Programele de exerciții au fost adaptate în așa fel încât poate face mai mult ca efectul creste steroizi. Ciclurile de utilizare a steroizilor sunt lungi, de obicei, sase pana la 12 saptamani si poate fi urmat de către o perioadă de repaus.

Pentru sportivii care folosesc steroizi anabolizanti, este un joc a șoarecele și pisica. Ei încearcă sa vremuiasca injecțiile lor de steroizi, astfel încât medicamentul iese din sistemul lor, cand sunt testati. Uneori, sunt luate medicamentele de mascare, de asemenea, pentru a încerca să „bată” testul pentru a-l face negativ.

Dau steroizi anabolizanți dependență?

Ca si alcoolul sau drogurile de stradă, dau comune semne de dependenta si include pofta de consum, care necesită mai multa utilizare pentru a obține același efect, și simptomele de sevraj care se impune ca  medicamentul să fie oprit. Acestea sunt toate comportamentele care se pot aplica la steroizi anabolizanți. Următoarea este o declarație de la Institutul National al abuzului privind steroizi anabolizanți:

„Un procent nedeterminat de abuzatori de steroizi poate deveni dependenta de droguri, după cum reiese din abuzul lor si  continua in ciuda problemelor fizice și efectelor negative asupra relațiilor sociale. De asemenea, abuzatori de steroizi consuma de obicei sume mari  de bani  pentru obtinerea de droguri, care este un alt indiciu ca aceștia pot fi dependenți. Persoanele care abuzeaza de steroizi pot avea simptome de sevraj atunci când înceteaza să ia steroizi, ei prezinta dupa caz modificări ale dispoziției, oboseală, neliniște, pierderea poftei de mancare, insomnie, reducerea apetitului sexual, și poftele de steroizi. Cele mai periculoase dintre simptomele de sevraj este depresia, pentru că, uneori, duce la tentative de suicid. Daca este lasata netratata, unele simptome de depresie asociata cu retragerea de steroizi anabolizanti poate persista timp de un an sau mai mult daca abuzatorul se oprește a lua droguri. ”

 Care sunt efectele secundare psihologice si fizice ale abuzului de steroizi anabolizanti?

Steroizi anabolizanți sunt utilizati ca medicamente de creștere de performanță pentru a crește capacitatea de atentie la locul de muncă și de a exercita creșterea anormala de stimulare musculara, puterea, și capacitatea de exercitiu fizic(aerobic). Aceasta functie creste si  vine cu un cost de efecte secundare care pune viata in pericol.

Complicatiile abuzulului de steroizi anabolizanti sunt un rezultat al excesului de testosteron si afecteaza aproape toate organele din organism. Unele dintre efecte sunt reversibile și scade când abuzul de droguri se opreste in timp ce altele sunt de sex masculin permanente și irreversible. Excesul de steroizi suprima productia normala de testosteron in organism si poate duce la testicule contractate și scade numărului de spermatozoizi, chelie, și dezvoltarea de sân (ginecomastie).

La femei, steroizii vor duce la masculinizarea cu pierderea de grasime corporala si dimensiunea sanilor, umflarea clitorisului (care poate fi permanent și nu se rezolva, chiar și atunci când utilizarea de steroizi este oprită.), Ingrosarea vocii, precum și dezvoltarea de păr facial si corp.

Efectele secundare ce pun in pericol viata includ atac de cord si accident vascular cerebral, riscul de formare a cheagurilor de sânge (tromboză venoasă profundă și embolie pulmonară), cancer de ficat, și insuficiență hepatică.

Pielea este adesea afectată de utilizarea de steroizi în exces și problemele sunt similare cu masculul adolescent cand trece prin pubertate . Acneea este adesea prezenta, împreună cu formarea de chisturi la nivelul pielii. Parul poate deveni, de asemenea, uleios.

Infecțiile reprezintă un efect secundar comun abuzului de steroizi, din cauza  acelor și a tehnicilor folosite la injectarea neigienica de droguri în piele. Acestea sunt riscuri similare pentru agresorii de droguri IV cu potențial crescut de a dobândi boli transmisibile prin sânge ,cum ar fi hepatita si HIV / SIDA. Abcese cutanate pot apărea la site-uri de injectare și se pot răspândi la alte organe ale corpului. Endocardita sau o infecție a valvelor inimii nu este mai puțin frecventă.

Complicațiile psihiatrice și psihologice includ comportamentul maniacal si psihoza, inclusiv halucinatii si iluzii. Comportamentul agresiv este comun și este de multe ori cunoscut sub numele de „furie roid”

Deoarece creșterea musculară se poate produce rapid, aceasta poate provoca stres pe tendoanele  musculare la os și agresorii de steroizi anabolizanți sunt la risc pentru o ruptura de tendon.

Steroizii anabolici pot crește producția de oase, mai ales în craniu și față. Dintii pot fi evazați deoparte ca maxilar și să crească mandibula. Poate fi si cresterea exagerata a fruntii  care da un aspect „Incredible Hulk”. Dacă adolescenții  abuza de steroizi înainte de a se termina cresterea, aceste medicamente pot închide prematur plăci de crestere osoasa, ceea ce duce la statura scurtă.

Cum se poate diagnostica abuzul de steroizi anabolizanti si dependenta?

Diagnosticul abuzului de steroizi anabolizanti in liceu, colegiu, și sportivii profesioniști poate fi dat  atunci când nu reușeste un test de droguri, dar mulți oameni care fac abuz de aceste medicamente nu sunt testate aleatoriu. Diagnosticul este dat adesea când se prezintă  unul dintre efectele secundare ale utilizării de steroizi.

Odată ce diagnosticul potential de consumul de droguri este considerat, este important sa se ofere grija si posibilitatea  pacientului pentru a lua în considerare opțiunile de tratament de droguri, la fel ca orice alt medicament dependenta. Cu toate acestea, primul pas in  tratament este sa fie luat in coniderare ca pacientul sa admita ca există un potențial  abuz și dorința lor de a lua în considerare intervenția și tratamentul.

Care este tratamentul pentru abuzul de steroizi anabolizanti si de dependenta?

Consilierea este baza de  temelie a tratamentului pentru abuz de steroizi anabolizanti. Pacientul și grupul dar si sprijinul familiei și al prietenilor este foarte important. Abordarea acestei dependente poate fi similara cu dependenta de alte droguri și alcool.

Depresia si gandurile de sinucidere pot apărea atunci când steroizi sunt opriti, iar acest potențial trebuie monitorizaț atent.

Simptomele de sevraj variază în funcție de fiecare pacient iar personalul medical ar putea avea nevoie pentru a prescrie tratamente scurte de medicamente pentru a ajuta cu dureri de cap, dureri musculare, si insomnie.

Pot abuzul de steroizi anabolic si dependenta fi prevenite?

Prevenirea abuzului de steroizi începe la o vârstă fragedă. Există o presiune chiar și la școală de mijloc pentru a lua medicamente pentru a crește performanța pe terenul de joc și în sala de gimnastică. De asemenea, aspectul personal și percepția începe devreme. Asteptari nerealiste poate conduce băieți și fete adolescenți pentru a arata ca modele de pe revistele de modă și sportivilor în sala de gimnastică.

Consilierea și orientarea, care continuă prin liceu și dincolo a fost dovedit a fi eficace în reducerea  utilizarii de steroizi în populația tânără.

Se pare că utilizarea steroizilor anabolizanți la copii de vârstă școlară poate fi în scădere, probabil din cauza eforturilor de educație și poate  publicitatea negativa de profil înalt la sportivii profesionisti, care au fost prinși.

Potrivit Institutului National al abuzului, National Institutes of Health, în 2011, numărul de copii ce folosesc steroizi a scăzut de la un deceniu înainte.

Articol citit de 8025 persoane