Abcesele pielii (purulente)

Un purulent, sau un abces pe piele, este o colecție de puroi care se formeaza in piele.

Antibioticele  pot fi inadecvate în tratarea abceselor. Tratamentele principale pentru abces includ comprese fierbinti si drenarea („lancing”), abcesului, dar numai atunci când este moale și gata să se scurgă. Un abces se rezolva pe cont propriu sau acasă prin căi de atac.

În cazul în care individul are o febră sau pe termen lung o boală, cum ar fi cancerul sau diabetul zaharat, sau ia medicamente care suprima sistemul imunitar, ar trebui contactat un cadru medical în cazul în care un purulent (abces) se dezvoltă.

Există o serie de modalități de a reduce probabilitatea de a dezvolta anumite forme de furuncule. Abcesele în sine nu sunt contagioase, dar bacteriile care cauzeaza abcesul sunt.

Ce este un abces? Care sunt simptomele abceselor și semnele lor?

Un abces este o infecție localizată la nivelul pielii care începe ca o zonă înroșită. De-a lungul timpului, zona devine ferma si dura. În cele din urmă, centrul de abces se înmoaie și se umple cu lupta impotriva infectiilor de celule albe din sange . Această colecție de celule albe din sânge, bacterii, proteine  este cunoscut sub numele de puroi. În cele din urmă, puroiul „formează un cap”, care poate fi deschis chirurgical sau poate se scurge spontan prin intermediul suprafetii pielii. Puroi închis într-un țesut este menționată ca un abces. Un furuncul este mentionat ca un abces pe piele. Abcesul poate apărea oriunde pe corp, inclusiv pe trunchi, extremități, fese, sau alte zone.

Există mai multe tipuri diferite de furuncule:

  • Furuncul sau rubin, acesta este un abces la nivelul pielii, de obicei, cauzata de bacteria Staphylococcus aureus. Un furuncul poate avea una sau mai multe deschideri pe piele și poate fi asociat cu un orchills febră. Furuncul termen este folosit pentru a desemna un abcese tipic care apare într-un folicul de par. Termenul de rubin este de obicei folosit pentru a reprezenta un abces mare care implica un grup de foliculi pilosi și implică o suprafață mai mare decât un furuncul. Un rubin poate forma un nodul intarit, care poate fi simtit in piele. Cand devin cronice, abcesul recurent este menționat ca furunculoză sau carbunculosis.
  • Acnee chistica: Acesta este un tip de abces care se formează atunci când conductele de petrol deveni înfundate și infectate. Acnee chistica afecteaza tesutul pielii mai adânc decât inflamarea mai superficiala de acnee comună. Acnee chistica este cel mai frecvent pe fata si de obicei apare in anii adolescentei.
  • Hidradenită supurativă: Aceasta este o afecțiune în care există mai multe abcese care se formează la subsuori și de multe ori in zona abdomenului. Aceste zone sunt un rezultat al inflamației locale a glandelor sudoripare. Această formă de infecție a pielii este dificil de tratat cu antibiotice  și de obicei necesită o procedură chirurgicală pentru a elimina glandele sudoripare implicate, în scopul de a opri inflamarea pielii.
  • Chist pilonidal: Acesta este un fel unic de abces care apare în cutele de pe fese. Chisturi pilonidale începe adesea ca zone mici de infecție în baza zonei de piele de la care parul creste (foliculul de par). Ca iritație de la presiuni directe, în timp zona inflamata se mărește si devine  fermă, dureroasa, iar nodul creaza disconfort. Aceste abcese formate  implică ședințe prelungite de tratament.

Care sunt cauzele purulentelor, pentru a se forma?

Exista mai multe cauze ale purulentelor.  Cauza unor purulente poate fi  un fir de păr incarnat. Altele se pot forma ca urmare a unei aschii sau alte materiale străine care a intrat în piele. Alți purulenti cum ar fi cele de acnee_ sunt cauzate de glandele sudoripare conectate care devin infectate. De multe ori cauza exacta a acestora nu poate fi determinată.

Pielea este o parte esențială de apărare in sistemul nostru imunitar împotriva materialelor si microbilor care sunt străine pentru corpul nostru. Orice întrerupere în piele cum ar fi o reducere sau racla_ se poate dezvolta într-un abces si devine infectata cu bacterii.

Care sunt factorii de risc pentru abces?

Oricine poate dezvolta o purulenta. Cu toate acestea persoanele cu anumite boli sau care iau anumite medicamente si slabeste sistemul imunitar al organismului (sistemul natural de apărare împotriva materialelor străine sau microbi) sunt mai susceptibile de a dezvolta furuncule.

Bolile care sunt asociate cu insuficienta, sistemul imunitar include diabet zaharat si insuficienta renala. Boli în care există producerea de anticorpi inadecvat (cum ar fi hipogamaglobulinemie) poate crește tendința de a dezvolta furuncule.

Multe medicamente pot suprima sistemul imunitar normal și creste riscul de a dezvolta furuncule si alte infectii. Aceste medicamente includ medicamente cu cortizon (prednison [Deltasone, lichid Pred] și prednisolon [Pediapred lichide orale Medrol]) și  medicamente utilizate pentru cancer.

Cum sunt abcesele diagnosticate?

Diagnosticul de abcese se poate face prin observarea semnelor și simptomelor tipice. Analizele de sange sau testele de laborator de specialitate nu sunt necesare pentru a pune diagnosticul de abces. Daca infectia într-un purulent s-a răspândit în țesuturile profunde sau se extinde, culturi de puroi poate fi luat din zona plăgii pentru a identifica tipul exact de bacterii responsabile de infectie. Acest lucru poate ghida alegerea antibioticelor pentru tratament.

Care este tratamentul in abces și căile de atac?

Tratamentul la domiciliu este o opțiune pentru cele mai simple abcese. În mod ideal tratamentul trebuie să înceapă cât mai curând , cand se observă, deoarece tratamentul precoce poate preveni complicatiile ulterioare.

Remediul principal  pentru cele mai multe furuncule este aplicarea de căldură  cu comprese fierbinti. Ar putea fi necesar să se aplice timp de 20 de minute de trei-patru ori pe zi. Cererea de căldură crește circulația în zonă și permite organismului de a lupta mai bine impotriva infectiei prin aducerea de anticorpi si celule albe din sange la stadiul de infecție.

În cazul în care un purulent apare ca un rezultat la ras se recomandă să se evite rasul în acea zonă până ce acesta s-a vindecat, pentru a evita răspândirea bacteriilor.

Atâta timp cât abcesul este mic și ferm, deschiderea zonei și drenarea nu este utila, chiar dacă zona este dureroasa. Cu toate acestea, odată ce abcesul devine moale sau „formează un cap” (care este, o pustula mica sau zona de puroi se remarcă în abcese), acesta poate fi gata sa se scurga (lance). Odată uscat, ameliorarea durerii poate fi dramatic. Cel mai mic abces, cum ar fi cele care se formează în jurul firelor de păr, se scurge pe cont propriu cu comprese fierbinti.  In special cu furunculele mai mare, este necesar tratament medical. În această situație, abcese va trebui să fie drenate sau „țâșniră” de un profesionist din domeniul sănătății. Frecvent, aceste abcese conține mai multe buzunare de puroi care trebuie să fie deschise și drenate.

Antibioticele sunt adesea folosite pentru a elimina orice infecție bacteriană de însoțire, mai ales dacă există o infecție a pielii in jur. Cu toate acestea, antibioticele nu sunt necesare în orice situație. De fapt, antibioticele au dificultăți de penetrare a peretelui exterior al unui abces și de multe ori nu se va vindeca un abces fără drenaj chirurgical suplimentar.

Când ar trebui cineva să solicite asistență medicală pentru un purulent?

În timp ce un abces de obicei se rezolva pe cont propriu și are un prognostic excelent există situații speciale în care ar trebui să fie solicitată asistență medicală atunci când abcesul se dezvolta. Rar un abces se poate răspândi sau persista ceea ce duce la infecții mai mari.

Orice purulent sau abces la un pacient cu diabet zaharat sau un pacient cu o boală de bază care poate fi asociat cu un sistem imunitar slăbit (cum ar fi cancerul artrita reumatoida etc.) ar trebui să fie evaluat de către un profesionist din domeniul sănătății. În plus multe medicamente în special prednison care suprima sistemul imunitar (sistemul de infecție lupta natural cu corpul)se poate complica . Cei care iau astfel de medicamente ar trebui să consulte un medic in cazul in care se dezvolta un abces. (Dacă cineva nu este sigur despre efectele sau medicamentele asupra sistemului imunitar un farmacist poate fi în măsură să explice care medicamentele sunt potrivite.)

Orice purulent care este asociat cu o febră trebuie să primească îngrijiri medicale. Creșterea înroșirea pielii și / sau formarea de dungi roșii pe piele, în apropiere (semne că infecția se raspandeste) eșecul de abcese la „forma un cap”, precum și dezvoltarea de multiple abcese sunt alte simptome care justifică o vizita la un profesionist de ingrijire a sanatatii. Este, de asemenea, necesară o atenție medicală pentru abces la un copil. Purulenta situat pe fata coloanei vertebrale zona inghinală sau în rect poate solicita, de asemenea, o atenție medicală.

Un „chist pilonidal”, o purulenta care are loc între fese este un caz special. Acestea necesită aproape întotdeauna tratament medical inclusiv drenaj și ambalare (se ataseaza tifon în abcesul deschis pentru a se asigura o continuă scurgere). În cele din urmă orice purulent dureros care nu se îmbunătățește rapid ar trebui să fie văzut de un profesionist de ingrijire a sanatatii.

Care este prognosticul (rezultatul) pentru un abces?

Majoritatea abceselor la persoanele sanatoase sunt rezolvate pe cont propriu cu grijă la domiciliu (descris mai sus) fără să formeze o cicatrice. Prognosticul este, de asemenea, excelent pentru furuncule, care sunt tratate in stabilirea de ingrijire a medicului prin deschiderea lor sau intepare. Antibioticele pot sau nu pot fi solicitate de un profesionist din domeniul sănătății.

Complicatiile de abcese sunt rare și sunt mult mai probabil să apară la persoanele cu un sistem imunitar suprimat. Complicatiile includ o agravare sau o raspandire pe zonele adiacente ale pielii sau tesuturilor moi și foarte rar se răspândeste infecția prin vasele de sange in alta parte a corpului. Uneori, un abces poate fi cauzat de un organism de obicei asociat cu infecții mai grave, cum ar fi meticilino-rezistent la meticilina (MRSA), cu un risc de răspândire a infecției la nivelul tesuturilor profunde.

Recurenta infecției este o altă complicație posibilă, care este mult mai probabila în anumite tipuri de abces. Recurenta este cel mai frecventa în hidradenită supurativă și poate să apară în situații în care cauza unui abces este persistentă, cum ar fi colmatarea conductelor de ulei vazut in acnee chistica.

Ce se poate face pentru a preveni furunculele (abcese)?

Există unele masuri pe care oamenii le pot lua pentru a preveni furunculele de formare, deși se reduc ele nu sunt complet prevenite. O buna igiena și utilizarea regulată a sapunurilor antibacteriene poate ajuta la prevenirea bacteriilor de la construirea pe piele. Acest lucru poate reduce sansa pentru foliculii de par pentru a deveni infectiile și pentru a preveni formarea de abces.

În unele situații un profesionist de sănătate poate recomanda curățarea speciala, cum ar fi phisoderm pentru a reduce și mai mult bacteriile de pe piele. Când foliculii de par de pe partea din spate a brațelor sau în jurul coapselor sunt inflamate continuu utilizarea regulată a unei perii abrazive (perie lufa) la dus pot fi folosita pentru a ajuta la ruperea prizei și acumularea în jur a foliculilor de par.

Chisturile pilonidale pot fi prevenite prin evitarea presiuni directe continue sau iritarea zonei fesei când un folicul de par local se inflameaza. În acel moment se foloseste regulat săpun și apa calda precum  și uscarea poate fi de ajutor.

Pentru acneea și hidradenită supurativă, antibioticele orale pot fi necesare pe termen lung pentru a preveni formarea de abcese recurente. Așa cum am menționat mai sus rezectia chirurgicala a glandelor sudoripare din pielea implicata poate fi necesară. Alte medicamente, cum ar fi isotretinoin (Accutane) poate fi utilizat pentru acnee chistică și a fost de ajutor la unii pacienți cu hidradenita supurativa. Recidivele sunt frecvente la pacienții cu hidradenită supurativă.

În cele din urmă chirurgia poate fi uneori necesara în special pentru chisturi pilonidale care se repetă, dar și pentru hidradenită supurativă. Pentru chisturi pilonidale eliminarea pe cale chirurgicala a invelisului exterior al chistului este important să se îndepărteze de abcese. Procedura este de obicei realizată în sala de operație. Pentru hidradenită supurativă implicarea extinsa poate solicita reparații chirurgicale de un chirurg plastic.

Articol citit de 8375 persoane