Creștin ortodocșii sărbătoresc, în fiecare an, pe 29 august, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, care este grabnic ajutător.

Dacă ai nevoie de vindecare trupească sau sufletească, de ajutor să te căsătorești, să rămâi însărcinată, să-ți aduci partenerul de viață pe calea cea dreaptă, dacă ai nevoie să-ți recuperezi bani sau lucruri pierdute sau ai nevoie de ajutor la examene, rostește cu credință această rugăciune puternică de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, potrivit Realitatea.net.

“Sfinte Ioane, Înainte-mergătorule, frumuseţea cerului şi bucuria pământului, cel ce prin tăierea capului tău pământul întreg l-ai sfinţit, primind această smerită rugăciune a noastră, izbăveşte-ne din toate nevoile şi ne scoate din chinul ce va să fie, pe noi, cei ce te lăudăm cu credinţă şi nădejde. Ca unul ce stai înaintea scaunului lui Hristos, ajută-ne să-i biruim pe vrăjmaşii văzuţi şi pe cei nevăzuţi. Izbăveşte-ne din tot necazul şi, având îndrăznire către Domnul, fereşte-ne de ispitele acestui veac. Dăruieşte-ne nouă, Sfinte Ioane Proorocule, putere din cer şi, ca unul ce eşti făclie strălucitoare, luminează-ne pe noi, cei ce alergăm la slăvita prăznuire a trecerii tale la Domnul. Amin!”

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este o sărbătoare etimologică, la fel cum sunt și Schimbarea la față a Domnului și Adormirea Maicii Domnului, motiv pentru care s-a rânduit ca toate aceste sărbători să fie prăznuite în luna august.


Ce tradiții există:

În ziua de 29 august, când se prăznuiește Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, exista credința în popor că nu trebuie să se folosească cuțitul, totul se rupea cu mână. De asemenea, nu se mănâncă varză, iar în popor se vorbește despre începerea unui post, numit „de la cruce până la cruce”, un post care ținea până pe 14 septembrie (Înălțarea Sfintei Cruci), neconsemnat în calendarul creștin, care avea rolul de a-i curați pe cei care au săvârșit omoruri sau alte păcate grave.

Articol citit de 418 persoane