Secretul unei relații reușite stă, fără doar și poate, în înțelegere, respect și comunicare, însă la fel de importantă este și pasiunea care există sau nu în povestea voastră de iubire.


Dacă la început pasiunea din cuplu atinge cote maxime, ulterior, odată cu trecerea timpului, aceasta scade sau pur și simplu dispare. Ce distruge pasiunea în cuplu și cum îți poți salva relația de cuplu, află mai jos:


Lipsa curățeniei din casă


Micile detalii fac diferența și, deși ai putea considera că este un lucru mărunt, ce nu contează, adevărul este altul. Așadar, să păstrezi curățenia în apartament contează mai mult decât ai crede. Dacă în locuința ta este dezordine, resturile de mâncare și hainele aruncate peste tot, dorința ta poate să dispară imediat. De aceea, este musai ca amândoi să fiți implicați și să aveți grijă de căminul vostru.


Respingerea partenerului


”Mă doare capul”, ”Nu am chef azi”, ”Încercăm altădată”  sunt replici pe care n-ar trebui să le spui și nici să nu le auzi vreodată. Să fii respins nu e deloc plăcut, motiv pentru care atunci când nu ai dispoziția pentru iubire spune-i partenerului tău într-un mod plăcut, care să nu-l rănească. Evident, nu transforma asta într-un obicei constant, întrucât relația voastră va avea de suferit.


Discuțiile aprinse și criticile pot distruge o relație


Indiferent cât de puternic ești, comentariile negative spuse atunci când sunteți singuri sau, mai grav, în prezența altora, se vor resimți în relația voastră de cuplu. De asemenea, n-ar trebui să fii critică nici cu tine, întrucât partenerul tău te-ar putea vedea într-o lumină nefavorabilă, lucru care vă va afecta relația de cuplu.


Să fugi de probleme, mereu o greșeală uriașă


Partenerul tău are nevoie să știe că se poate baza pe tine în orice moment. De aceea, indiferent ce probleme aveți trebuie să le rezolvați. În schimb, dacă tu alegi să fugi de probleme sperând că vor dispărea ca prin minune, la un moment dat, când nu te aștepți, el vor apărea din nou în viața ta. Iar acest lucru se va resimți în relația de cuplu, care poate fi, uneori, distrusă.


De asemenea, creșterea în greutate, lipsa romantismului ori a afecțiunii, consumul excesiv de alcool, sforăitul și alte obiceiuri deranjante în timpul nopții pot fi, de asemenea, lucruri ce pot distruge o relație, conform unui studiu realizat de oamenii de știință britanici.

Articol citit de 3868 persoane