Dacă treci printr-o perioadă dificilă, în care tristețea a pus stăpânire pe mintea ta, atunci îndreaptă-ți atenția spre credință.

Sfântul Mucenic Efrem cel Nou s-a arătat grabnic ajutător al copiilor și al tinerilor, întrucât a vindecat și a alinat numeroase persoane aflate în suferințe, trupești sau sufletești, motiv pentru care ar trebuie să rostești această rugăciune ce alungă tristețea.

„Preabunule Părinte Efrem, venim către tine, aducând-i înaintea ta pe fiii și fiicele noastre care adeseori sunt cuprinși de supărări și întristare. Mintea lor încă nu este coaptă spre a porni pe marea acestei vieți; de aceea, te rugăm, sporești tu în ei puterea de a înțelege lucrurile drept, ca dobândind tanica înțelepciune, în duhul și adevărul Evangheliei să călătorească prin această viață duhovnicească. Luminează desăvârșit zilele copilăriei și ale tinereții lor, făcându-i părtași strălucirii dumnezeiești a Sfintelor Taine, iar atunci când vor fi cuprinși de întristare, te rugăm să le fii aproape spre buna lor povățuire. Tămăduiește-le rănile lăuntrice și povara ce o poartă, fie că este moștenită de la noi ori din obiceiurile noastre sau ale lumii, fie că este dobândită dintru a lor voire și lucrare. Și șoptește și plinește în inimile lor tot ceea ce noi nu putem ori nu știm cum să le grăim, ca și ei, și noi să izbândim dimpreună cu tine întru purtarea crucii acestei vieți pământești. Fie ca prin dragostea ta dumnezeiască să călătorim toți cu bine prin puținele zile ale acestei vieți pământești, iar la plinirea vremuii noaste, să te avem întâmpinare blândă și călăuză sfântă către Patria cea de Sus, luminată de strălucirea Preasfintei Treimi, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Amin”.

Sfântul Efrem cel Nou – Marele Mucenic, Marele Tămăduitor, Grabnicul Ajutător întru toate nevoile și Marele Făcător de minuni – s-a născut în Grecia pe data de 14 septembrie 1384 (de ziua Sfintei Cruci). Sfântul Efrem cel Nou a rămas orfan de tată încă de mic copil, astfel că el împreună cu ceilalți 6 frați ai săi au fost îngrijiți numai de mama sa evlavioasă. La vârsta de 14 ani, Sfântul Efrem cel Nou a intrat ca monah in Mănăstirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihăniților, din regiunea grecească Attica (de lângă localitatea Nea Makri), potrivit doxologia.ro. 

 

Articol citit de 3889 persoane