Orice persoană are dușmani și dacă ai obosit să te simți mereu sub ”lupa” lor, îți propunem să te rogi pentru sănătatea și pentru binele lor, întrucât te va ajuta să-ți găsești liniștea după care tânjești.

Așadar, conform învățăturilor dumnezești nu răspunde la ură cu ură, ci cu dragoste. Rostește cu încredere această rugăciune și îți vei găsi liniștea mai repede decât crezi.

Ce reprezintă crucea și cum trebuie ne închinăm
'Doamne, învață-mă să cunosc mărirea și bunătatea Ta. Dă-mi inimă curată și lesne-iertătoare, dă-mi căință pentru supărările pe care le-am făcut altora. Dă-mi dragoste să pot răbda în pace necazurile ce-mi vin din partea lor, ca să pot împlini porunca Ta. Doamne, ajută-mă să nu fac rău celor ce-mi fac rău și pe cel ce mă blesteamă, eu să-l binecuvântez. De va flămânzi vrăjmașul meu, eu îi voi da pâine și de va înseta, eu îi voi potoli setea. De va cădea, îl voi ridica; și de va rătăci, îl voi îndrepta.

Doamne, sunt neputincios; ajută-mă cu darul tău să fiu statornic în poruncile tale și să le împlinesc. Trimite îndurarea Ta peste vrăjmașii mei și inima lor o întoarce cu dragoste asupra mea. Alungă de la mine suferințele și neodihna care îmi vin de la ei și împacă-ne cu harul Tău.

Fă, Doamne, ca și vrăjmașii mei să cunoască voia Ta. Luminează-le cugetul și inima lor o umple de bunătate. Dă, Doamne, pacea Ta în inimile noastre ale tuturor, ca trăind în bucurie și în unire să putem zice către Tine: 'și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri'.

Că Ție se cuvine slavă, cinste și închinăciune, în veci. Amin.

Articol citit de 5260 persoane