Dacă te confrunți cu anumite probleme de sănătate, precum retenție de apă, balonare, oboseală și altele, atunci trebuie să descoperi câteva remedii naturiste care te vor ajuta să-ți îmbunătățești circulația sângelui.
Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, remediile naturiste pregătite în casă sunt hidratante, diuretice și conțin nutrienți esențiali pentru organism.
Înainte de a include anumite remedii naturiste în dieta ta îți recomandăm să faci o schimbare și în ceea ce privește stilul său de viață. Alimentația bogată în fructe și legume, precum și exercițiile fizice sunt o alegere inspirată pentru a-ți îmbunătăți circulația sângelui. Totodată, poți încerca și anumite remedii naturiste, precum:
Ceaiul de ghimbir
Ghimbirul are numeroase beneficii pentru sănătate, nu este niciun secret pentru nimeni, însă printre acestea se numără și proprietatea de a îmbunătăți circulația sângelui. Deși ghimbirul poate fi gătit în numeroase moduri, cea mai simplă modalitate de a-l include în alimentația ta este să-l consumi sub formă de ceai.
Ai nevoie de:
- o lingură de ghimbir ras
- 250 ml de apă
Mod de preparare:
Fierbe apa în clocot, iar între timp spală rădăcina de ghimbir și trece-o prin răzătoare.
Atunci când apa a dat în clocot, adaugă rădăcina de ghimbir și las-o la fiert pentru zece minute.
Strecoară amestecul, iar apoi consumă lichidul.
Ceai de coada calului
Această plantă este recunoscută pentru proprietățile diuretice și are puterea de a îmbunătăți circulația sângelui grație abilității de a reduce inflamațiile și de a elimina retenția de lichide din organism.
Ingrediente necesare:
- două linguri de coada-calului
- 250 ml de apă
Mod de preparare:
Fierbe apa în clocot, după care adaugă planta și așteaptă să infuzeze pentru zece minute.
Strecoară totul și bea lichidul. Pentru rezultate sporite este indicat să consumi două căni pe zi.
Ceai de rozmarin
Infuzia de rozmarin poate fi un aliat de nădejde pentru persoanele care au probleme cu circulația sângelui.
Ingrediente necesare:
- o lingură de frunze de rozmarin
- 250 ml de apă
Mod de preparare:
Fierbe apa în clocot, după care adaugă rozmarinul și lasă la infuzat pentru 10-15 minute. Consumă amestecul obținut imediat.
Suc de portocale
Sucul de portocale este o sursă excelentă de nutrienți benefici pentru organism. Iar uneori, oamenii îl amestecă cu semințe de in, de susan sau chiar de chia, în încercarea de a-i spori proprietățile nutriținale.
Ingrediente necesare:
- cinci portocale
- semințe (opțional)
Mod de preparare:
Stoarce sucul din cele cinci portocale, după care amestecă lichidul obținut cu semințe. Amestecă bine, iar apoi consumă lichidul treptat, pe parcursul unei zile.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 616 persoane
Acest articol nu are comentarii!