Funcționarea optimă a rinichilor este importantă pentru menținerea sănătății, fapt pentru care îți propunem să descoperi cele mai bune remedii pentru detoxifierea acestora.
Rinichii sunt responsabili de filtrarea sângelui, dar și la eliminarea deșeurilor și a toxinelor, cum ar fi ureea și amoniacul. Aceștia sunt, de asemenea, responsabili de menținerea nivelului de fosfat, sulf și sodiu din corp, reglementând producția de celule sanguine.
Usturoi
consumul regulat de usturoi ajută la protejarea rinichilor de efectele nocive ale radicalilor liberi și, în plus, are proprietăți diuretice, sporind eliminarea sodiului în exces din organism. Conține alicină, de asemenea, un ingredient activ, ce are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene.
Turmeric
Grație curcuminei, ingredient activ regăsit în compoziția turmericului, acesta ajută la detoxifierea rinichilor, prevenind apariția bolilor cronice. În plus, curcumina împiedică dezvoltarea și răspândirea microbilor, dar și a agenților patogeni.
Ghimbir
Folosit încă din cele mai vechi timpuri, ghimbirul conține gingerol, recunoscut pentru puterea de a inhiba răspândirea bacteriilor. În plus, gingerolul asigură menținerea sănătății digestive și reduce inflamațiile din organism.
Rădăcina de păpădie
Rădăcina de păpădie are proprietăți diuretice, sporind detoxifierea rinichilor și a ficatului. Ajută, de asemenea, la prevenirea anemiei, dar și a bolilor de rinichi și de ficat și previne apariția iritațiilor tractului urinar.
În plus, pentru a-ți menține sănătatea rinichilor consumă cel puțin doi litri de lichide pe zi. Te va ajuta să elimini toxinele din organism și, în plus, pielea ta va arăta mai sănătoasă.
Articol citit de 1322 persoane
Acest articol nu are comentarii!