Persoanele care se confruntă cu boli ale inimii ar trebui să aibă în vedere și remedii naturiste, care au fost folosite de oameni de toate vârstele, încă din cele mai vechi timpuri, acestea având puterea de a combate palpitațiile inimii, precum și alte probleme.


Care sunt cele mai simple remedii pe care le poți încerca, află mai jos:


Dacă te confrunți cu hipertensiune arterială atunci ar trebui să consumi traista-ciobanului, o plantă responsabilă de reglarea tensiunii. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 5 grame de plantă cu 250 de ml de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat, după care consumă-l dimineața, pe stomacul gol. Este bine să urmezi această cură timp de o lună de zile, după care să faci o pauză de 2 săptămâni.


Tahicardia, în schimb, poate fi combătută cu leurdă. Iar pentru că este sezonul acesteia îți recomandăm tinctura de leurdă. Trebuie doar să iei câte o linguriță diluată cu puțină apă de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Grație substanțelor active, această plantă are rolul de a ajuta la dilatarea vaselor de sânge, menținând presiunea sanguină în limite.


 

De cealaltă parte, insuficiența cardiacă poate fi tratată cu ajutorul usturoiului. Tot ce trebuie să faci este să consumi dimineața, pe stomacul gol, câte un cățel de usturoi, acesta având efecte vasodilatatoare.


Palpitațiile pot fi tratate, de asemenea, cu ridiche neagră. Este musai, însă, să fie preparat suc de ridiche. Trebuie doar să scobești una și să pui puțină miere în interior.


Pentru tratarea aritmiilor, ischemiei și chiar a anginei pectorale, ceaiul de păducel este eficient pentru a combate toate aceste probleme.


O altă plantă ce are beneficii uimitoare asupra inimii este păducelul, întrucât are proprietatea de a fortifica inima, de a grăbi sinteza de colagen și de a restabili circulația în zonele necrozate, ceea ce înseamnă că previne infarctul miocardic.


Articol citit de 3815 persoane