Coronavirusul se răspândește cu repeziciune în toate colțurile lumii, iar numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta și în România. Ba mai mult, oamenii de știință au stabilit și care sunt categoriile de risc.

Conform experților care au analizat noul coronavirus, unele persoane prezintă un risc mai mare de a dezvolta forme severe de coronavirus, care pot să determine și instalarea decesului.

Ei bine, pacienții expuși riscului de a dezvolta forme grave ale infecției cu noul coronavirus sunt bolnavii de inimă ori persoanele diagnosticate cu diabet zaharat, boli pulmonare ori cei care suferă de afecțiuni ale sistemului imunitar.

De asemenea, datele colectate de oamemnii de știință au stabilit că bărbații prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu noul coronavirus, iar decesul intervine, de cele mai multe ori, în cazul celor care sufereau de boli pre-existente.

Chiar și persoanele diagnosticate cu forme de astm pot să dezvolte cu complicații dacă se infectează cu noul coronavirus, dar și persoanele care urmează tratamente cu doze mari de corticosteroizi ori cu substanțe imunosubpresoare biologice ori care se confruntă cu boli precum poliartrită reumatoidă, lupus eritematos sistemic, sclerodermie ori vasculite sistemice.

Nu în ultimul rând, pacienții cu cancer pot să contracte mai repede virusul, întrucât sunt susceptibili la infecții, din cauza faptului că au sistemul imunitar slăbit. Tocmai de aceea, toți pacienții bolnavi de cancer ar trebui să urmeze în această perioadă un tratament care să le întărească sistemul imunitar.

Pentru a reduce riscul de infecție cu noul coronavirus, toate aceste persoane ar trebui să rămână în casă o perioadă de timp, să evite deplasările în locuri aglomerate, să păstreze distanță față de oamenii necunoscuți și să se spele frecvent pe mâini.

Articol citit de 632 persoane