Ceea ce ne referim ca fiind "avocado" este fructul arborelui de avocado, numit Persea americana.

Acest fruct este apreciat pentru valoarea sa ridicată de substanțe nutritive și se adaugă la tot felul de feluri de mâncare datorită gustului său bun și textura bogată. Este ingredientul principal din guacamole.

In ziua de azi, avocado a devenit un aliment incredibil de popular în rândul persoanelor constiente de sănătate. Acesta este adesea menționată ca un superaliment, care nu este surprinzător având în vedere proprietățile sale de sănătate.

Există mai multe tipuri de avocado, și forma (de la la rotund în formă de pară) și culoarea (de la verde la negru) pot varia între ele. Ele pot, de asemenea, să cântărească oriunde de la 8 uncii (220 grame) la 3 livre (1,4 kg).

Cel mai popular tip este numit Hass avocado.

Acesta este adesea numit "para aligatori", care este foarte descriptiv, deoarece aceasta tinde să fie ca o formă de pară și au piele verde, accidentata ... ca un aligator.

Canea galben-verde din interiorul fructului este consumat, dar pielea și semințele sunt aruncate.

Avocado sunt foarte nutritive și conțin o mare varietate de substanțe nutritive, inclusiv 20 de vitamine si minerale diferite.

Aici sunt unele dintre cele mai abundente elemente nutritive, într-un singur 3.5 uncii (100 grame) de servire:

  • Vitamina K: 26% din DZR.

  • Folat: 20% din DZR.

  • Vitamina C: 17% din DZR.

  • Potasiu: 14% din DZR.

  • Vitamina B5: 14% din DZR.

  • Vitamina B6: 13% din DZR.

  • Vitamina E: 10% din DZR.


Apoi conține mici cantități de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, B1 (tiamina), B2 (riboflavina) și B3 (niacina).

Acest lucru vine cu 160 de calorii, 2 grame de proteine ​​si 15 grame de grăsimi sănătoase. Deși conține 9 grame de carbohidrati, 7 dintre acestea sunt de fibre astfel încât există doar 2 "neti" carbohidrati.

Articol citit de 6823 persoane