Seleniul este unul dintre mai multe minerale importante dietetice, si avem nevoie de o cantitate mica de seleniu in dieta noastra de zi cu zi. Seleniul este încorporat într-un mic grup de proteine ​​importante,

fiecare dintre care joaca un rol critic in sanatatea noastra. Oamenii de stiinta au numit aceste proteine ​​care contin seleniu "selenoproteins."

Seleniul a primit o publicitate de-a lungul deceniilor trecute de cuplu, bazate pe unele cercetări confuze și contradictorii despre faptul daca dietele sarace in seleniu sunt implicate in riscul de cancer. Pana in prezent, aceasta este încă o întrebare fără un răspuns clar. Indiferent dacă deficitul de seleniu este asociata cu un risc crescut de cancer, este clar ca buna nutritie seleniu este importanta pentru protectia antioxidante si pentru alte motive de sănătate, de asemenea.

Rolul în suport de sănătate

Protecție antioxidant
Suport normala a glandei tiroide Funcție
Peștele și crustacele alcătuiesc o proporție supradimensionat din sursele noastre excelente și foarte bune. Dupa ce acestea vin alte produse din carne de animale, dintre care multe se încdrează în categoria foarte bună. Aproape în spatele sunt boabe și semințe întregi, ambele din care sunt bine reprezentate în categoria noastră bună surse de seleniu.

Articol citit de 5536 persoane