Delicioase si untoase, nucile pecan sunt bogate in aromă, sunt unele dintre cele mai populari si comestibili arbori cunoscuti de aborigenii americani cu secole în urmă. Ele sunt îmbogățite cu substanțe nutritive, beneficiind de minerale, vitamine care sunt esentiale pentru o sanatate optima.

Pecanul este un copac de foioase de dimensiuni mari aparținând membrilor familiei Hickory, Juglandaceae. Copacul este nativ în zonele centrale și de sud ale Statelor Unite ale Americii. Astăzi, cu toate acestea, este cultivat în multe regiuni ale lumii ca o cultură importantă de nuci comerciale. Denumire științifică: Carya illinoinensis.

Nucile pecan sunt o sursa bogata de energie, transporta 690 calorii / 100 g și care conțin substanțe nutritive, de sănătate care beneficiază de minerale, antioxidanti si vitamine care sunt esentiale pentru sanatate.

Fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic și o sursă excelentă de antioxidanți fenolici. Adăugarea periodică de nuci pecan din dieta ajută la scăderea totală a LDL sau "colesterolul rau" si creste HDL sau a nivelului "colesterolui bun" în sânge. Studiile de cercetare sugerează că dieta mediteraneană, care este bogata în dietă-fibre, acizi grași mono-nesaturați, și antioxidanți ar ajuta la prevenirea bolilor arterelor coronare si accidentului vascular cerebral prin favorizarea profilului lipidelor din sânge sănătos.

Nucile pecan sunt sursă bogată de multe substanțe fitochimici, care pot contribui la activitatea lor antioxidante generală, inclusiv acidul polifenolic antioxidant elagic, vitamina E, beta-caroten, luteina si zeaxantina. Studiile de cercetare au fost sugestive pentru faptul că acești compuși ajuta organismul sa elimine radicalii toxici și fără oxigen, prin urmare, de a proteja organismul de boli, cancere, precum și infecții.

Proprietățile anti-proliferative ale acidului elagic din nucile pecan sunt datorate capacității sale de a inhiba legarea ADN-ul anumitor substanțe cancerigene, cum ar fi nitrozamine și hidrocarburile aromatice policiclice, astfel oferind protecție corpului uman impotriva cancerului.

Nucile pecan sunt o excelenta sursa de vitamina E, în special bogate în gama-tocoferol; Acestea furnizează aproximativ 25 g la 100 g. Vitamina E este un puternic antioxidant solubil în lipide, necesară pentru menținerea integrității membranei celulare a membranelor mucoase si a pielii prin protejarea de radicalii nocivi fără oxigen.

Fructele cu coajă lemnoasă sunt surse foarte bogate de mai multe grupuri importante a complexului B de vitamine, cum ar fi riboflavina, niacina, tiamina, acid pantotenic, vitamina B-6, și folati. Împreună, aceste vitamine lucrează în calitate de co-factori pentru metabolismul enzimatic în interiorul corpului uman.

Fructele cu coajă lemnoasă sunt, de asemenea, sursa bogata de minerale, cum ar fi mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu.

Articol citit de 7911 persoane