Ai un stil de viață haotic? Dulciurile, grăsimile prăjite, băuturile carbogazoase și condimentele picante nu lipsesc din alimentația ta? Ei bine, atunci, cu siguranță te confrunți cu arsuri de stomac, care apar în urma dietei acide.


Arsurile la stomac pot fi extrem de deranjante, mai ales că pot fi însoțite de flatulență ori greață, însă pot fi tratate cu ajutorul unor plante medicinale, ce au proprietăți eficiente în combaterea acidității gastrice.


Care sunt plantele care acționează ca un pansament pentru stomac, află mai jos:


Salcâmul
Ceaiul din flori de salcâm este benefic pentru organismul uman, mai ales în ceea ce privește aciditatea gastrică. Așadar, pentru a elimina senzația de arsură trebuie să amesteci două lingurițe de flori de salcâm cu 250 ml de apă clocotită. Lasă totul la infuzat pentru 15 minute. Consumă două căni înainte de masă.

 

Gălbenelele

Recunoscute pentru proprietățile cicatrizante pe care le au, florile de gălbenele sunt utile pentru protejarea și menținerea integrității mucoaselor stomacale și duodenale. Astfel, pentru a regla aciditatea gastrică consumă o cană de ceai de gălbenele. Pune două linguri de flori uscate într-o cană, toarnă 200 de ml de apă clocotită, iar apoi lasă la infuzat. Strecoară totul și bea ceaiul înainte de masă.


Busuioc

O adevărată comoară pentru combaterea arsurilor la stomac este busuiocul. Tot ce trebuie să faceți este să infuzați 4-6 grame de frunze uscate în 250 ml de apă clocotită. Așteptați zece minute, după care strecurați ceaiul obținut și beți o cană pe zi, fără zahăr. Puteți încerca, de asemenea, ceai de roiniță ori de mușețel.


Hamei

Tinctura din hamei poate să fie extrem de utile pentru a scăpa de această problemă, iar experții în medicină naturopată recomandă să luați 20 de picături cu apă de trei ori pe zi, înainte de masă.


La fel de utile sunt și tabletele de papaya, fapt pentru care este bine să le administrați conform instrucțiunilor oferite de producător.

Articol citit de 4657 persoane