Tensiunea arterială mărită, cunoscută și sub numele de hipertensiune, este unul dintre cele mai periculoase afecțiuni cardiovassculare și afectează, la nivel mondial, milioane de persoane. Aceasta apare atunci când arterele sunt obturate, ceea ce determină creșterea tensiunii arteriale suprasolicitând inima.


Hipertensiunea poate ”slăbi” mușchiul inimii și poate să distrugă sănătatea altor organe, între care rinichi, pancreas ori creier. Tocmai de aceea este important să o ții sub control. Poți apela fie la medicamente, fie la plante ori le poți combina.


Care sunt plantele care ajută la reglarea tenisiunii arteriale, află mai jos:


Oregano


Această plantă este recunoscută pentru proprietățile antiinflamatorii și pentru efectele vasodilatatoare, motiv pentru care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Poți include această plantă în alimentația ta alegând să-ți condimentezi mâncărurile, precum carne, supe ori alte farfurii sau îți poți prepara smoothie-uri ori ceai de oregano.


Valeriană


Conform experților în medicină naturopată, valeriana are proprietăți sedative, antiinflamatorii și proprietăți anticoagulante, motiv pentru care poate normaliza tensiunea arterială. Ajută, de asemenea, la îmbunătățirea circulației sângelui și poate combate și alte afecțiuni, precum dureri musculare, depresie, insomnie. Alege să consumi 10 picături de tinctură de valeriană pe zi, iar efectele se vor vedea rapid.


Lavandă


Potrivit specialiștilor, un masaj cu ulei de lavandă poate stimula fluxul de sânge, reglând stfel reglarea tensiunii arteriale. Ba mai mult, grație proprietăților relaxante, această plantă are proprietăți vasodilatatoare.


Rozmarin


O altă plantă care ajută la normalizarea tensiunii arteriale este rozmarinul. Ceaiul de rozmarin este, însă, recomandat a fi băut în cantități mici, de trei ori pe, întrucât ajută la reglarea tensiunii arteriale. Este, însă, interzis să fie consumat seara deoarece poate duce la apariția insomniilor.


Frunze de măsline


Recunoscute pentru proprietățile antioxidante, frunzele de măslin sunt recomandate pentru normalizarea tensiunii artiale, ajutând la reglarea nivelului de trigliceride din sânge și la reducera riscului de infarct ori de atac cerebral. Amestecă două linguri de plante cu 250 ml de apă, așteaptă să infuzeze, iar apoi consumă acest amestec. Poți bea două căni de astfel de ceai.