Recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului încă din cele mai vechi timpuri, ceaiul de ghimbir are proprietatea de a combate indigestia, migrenele și răcelile de sezon.

Specialiștii în medicină naturopată vă recomandă să consumați o cană cu ceai de ghimbir în fiecare zi. Tot ce trebuie să faceți este să spălați o rădăcină de ghimbir și să o treceți prin răzătoare, după care să o fierbeți timp de un minut, cu un litru de apă. Singeți focul și lăsați totul acoperit timp de 30 de minute, iar apoi strecurați și consumați o cană pe zi.

Ceaiul de ghimbir ajută la combaterea problemelor digestive, deoarece are puterea de a absorbi substanțele benefice din alimentație și ajută, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei.

Consumat zilnic, ceaiul de ghimbir este eficient în tratarea diareei, a flatulențelor, a balonării și a indigestiei întrucât substanțele regăsite în ghimbir ajută la tonifierea musculaturii tractului digestiv.

Ceaiul de ghimbir este o sursă excelentă de antioxidanți, astfel că reduce riscul de apariție a infecțiilor ori a altor afecțiuni. Consumat regulat, o ceașcă pe zi, ceaiul de ghimbir poate preveni riscul de apariție a accidentului vascular cerebral, deoarece substanţele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de colesterol rău -LDL- şi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.

Ceaiul de ghimbir poate trata, de asemenea, răcelile întrucât ajută la decongestionarea căilor nazale superioare, umezește mucoasa gâtului și ameliorează tusea.

O altă proprietate a ceaiului de ghimbir este puterea de a îmbunătăți circulația sângelui întrucât previne formarea cheagurilor de sânge și asigură transportul oxigenului și a substanțelor nutritive către toate organele.

Nu în ultimul rând, ceaiul de ghimbir reduce nivelul de stres, combate senzația de rău de mișcare și poate combate chiar și artrita reumatoidă, osteoartrita, durerile de spate sau crampele musculare.

Articol citit de 3574 persoane