Sucul de morcovi este o sursă excelentă de vitamine, între care A, C, D, E, K și tiamină, riboflavină, niacină și colină, însă are și un aport bogat de antioxidanți, fiind esențial pentru menținerea sănătății organismului.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă alegi să consumi în mod regulat suc de morcovi, află mai jos:

Ajută la combaterea cancerului

Sucul de morcovi ajută la prevenirea deteriorării ADN-ului, potrivit unor studii de specitalitate care au arătat că în cazul fumătorilor, profilurile ADN s-au îmbunătățit în urma consumului regulat de suc de morcovi.

Acesta conține antioxidanți, între care și vitamina C, care ajută la combaterea stresului oxidativ în cazul persoanelor diagnosticate cu cancer la sân. Sucul de morcovi poate reduce, de asemenea, riscul de apariție a cancerului vezicii urinare.

Ajută la menținerea sănătății inimii

Sucul de morcovi poate reduce riscul de apariție a bolilor de inimă, deoarece consumul zilnic previne degradarea oxidativă a lipidelor. De asemenea, polifenolii și nitrații regăsiți în sucul de morcovi ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Îmbunătățește sănătatea digestivă

Sucul de morcovi este o sursă excelentă de fibre, fiind recomandat persoanelor care suferă de constipație. Acesta conține, de asemenea, și potasiu, care ajută la tratarea diareei. Poate, de asemenea, să îmbunătățească sănătatea ficatului prin creșterea nivelului de grăsimi hepatice.

Întărește sistemul imunitar

Grație conținutului bogat de vitamine și minerale, sucul de morcovi este o sursă excelentă de carotenoizi, astfel că ajută la întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel apariția infecțiilor.

De asemenea, sucul de morcovi ajută la prevenirea afecțiunilor oculare, menține sănătatea creierului și te poate ajuta chiar să slăbești, fapt pentru care e musai să-l consumi cu regularitate.

Articol citit de 1866 persoane