Dacă te numeri printre zecile de mii de români care se confruntă cu diabet este musai să ai grijă de alimentația ta și să știi ce alimente îți sunt permise pentru a ține sub control nivelul glicemiei.


Astfel, persoanele diagnosticate cu diabet trebuie să fie foarte atente la alimentația lor și, mai ales, trebuie să cunoască care sunt alimentele care ajută la reglarea glicemiei din sânge.


Pentru a-ți putea planifica meniul este, însă, important să știi care sunt sper alimentele care oferă organismului nutrienți de calitate și care te ajută să ții sub control glicemia.


Așadar, află care sunt alimentele permise diabeticilor, mai jos:


Iaurt și lapte degresat


La îndemâna oricui sunt, fără doar și poate, iaurturile și laptele degresat. Aceste alimente pot fi consumate la orice oră din zi și vor asigura organismului necesarul de calciu și vitamina D.


Pește gras


Somon, macrou sau sardine, acestea sunt doar câteva dintre tipurile de pește gras ce pot fi consumate de diabetici. Acestea au un conținut bogat de acizi grași - Omega 3, dar și calciu. Este indicat să consumați cel puțin 300 de grame de pește gras pe săptămână.


Fructe de pădure


Conform nutriționiștilor, persoanele diagnosticate cu diabet ar trebui să consume și fructe de pădure, întrucât au puține calorii, dar sunt o sursă excelentă de fibre, vitamine și antioxidanți. Așadar, nu ezitați să consumați căpșuni, afine, mure, zmeură ori coacăze.


Citrice


Portocale, lămâi sau mandarine, citricele sunt bogate în vitamina C și carbohidrați, care sunt responsabili de reducerea colesterolului din sânge și la reglarea nivelului de glucoză din sânge, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să le consumi ca atare ori sub formă de limonadă.