Vitamina B17, cunoscută și sub numele de amigdalină sau laetril, este definită ca fiind un nutrient glicozid ce ajută la prevenirea multor afecțiuni grave.

Obținută din extract de sâmburi de caise ori de mere, vitamina B17 este o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățește sistemul imunitar și previne numeroase afecțiuni.

Ce efecte are în organism vitamina B17, află mai jos:

Ajută la prevenirea tumorilor canceroase

Potrivit experților în medicină naturopată, vitamina B17 este un tratament recomandat persoanelor diagnosticate cu diferite forme de cancer, întrucât D-amigdalina ajută la stoparea și la prevenirea apariției celulelor canceroase, întrucât induce apoptoza, adică moartea programată a celulelor canceroase.

Întărește sistemul imunitar

O altă proprietate a vitaminei B17 este puterea de a preveni răspândirea bolii în organism, dar și de a întări sistemul imunitar ajutându-l astfel să lupte împotriva afecțiunilor. De asemenea, vitamina B17 ajută la sporirea producției de enzime pancreatice și ajută la detoxifierea ficatului, eliminând astfel toxinele din organism înainte să determine apariția unor boli grave.

Combate durerile cauzate de boli grave

Potrivit unor studii de specialitate, vitamina B17 este responsabilă de combaterea durerilor, fiind un analgezic pentru numeroase afecțiuni, între care și artrita. Ajută, de asemenea, la reglarea tensiunii arteriale, întrucât stimulează producția enzimei beta-glucozidază ce interacționează cu bacteriile intestinale pentru detoxifierea organimului.

Dacă vrei să-i conferi organismului tău cantitatea necesară de vitamina B17 alege să consumi alimente precum sâmburi de caise, de mere, cireșe, pere, fasole Lima ori Fava, migdale, zmeură, coacăze negre, afine, mei, nuci caju, nuci de macadamia ori muguri de bambus.

Tags:

Articol citit de 1413 persoane