Infecțiile, indiferent că vorbim de cele cauzate de bacterii ori de cele cauzate de virusuri, sunt extrem de frecvente și pot determina numeroase simptome neplăcute.
Angina streptococică, boala Lyme, gonoreea, infecția urinară, meningita bacteriană, tuberculoza sunt infecții bacteriene, în timp ce Covid-19, gastroenterita virală, gripa, hepatita virală A, B și C, herpesul genital, infecția HIV/SIDA, meningita virală, răceala comună, rujeola și varicela sunt infecții virale.
Multe dintre cele mai comune infecții pot fi prevenite cu ușurință, ținând cont de câteva obiceiuri, pe care e musai să le incluzi în stilul tău de viață.
Spală-ți mâinile frecvent
Spălatul mâinilor este un obicei banal, însă esențial pentru menținerea sănătății și pentru prevenirea infecțiilor. Așadar, este important să-ți speli mâinile de fiecare dată când pregătești mâncărea ori mănânci, când ai grijă de o persoană ori îți îngrijești o rană. De asemenea, este important să-ți speli mâinile și după ce folosești toaleta ori schimbi pampers, când ai grijă de animale, când strănuți ori tușești. De asemenea, este musai să-ți speli mâinile cu apă și săpun pentru cel puțin 30 de secunde, iar apoi să le usuci. De asemenea, atunci când nu îți permiți, folosește cu încredere un dezinfectant.
Vaccinează-te periodic
Despre vaccinuri s-a vorbit mult de-a lungul timpului și au apărut numeroase controverse, însă este important să te imunizezi periodic, întrucât serurile pot preveni numeroase boli, precum gripă, difterie, pneumonie, HPV, hepatita A, hepatita B, dar și boli ale copilărie. Vorbește cu medicul tău și stabiliți împreună care sunt vaccinurile de care ai nevoie.
Evită să înoți în ape contaminate
Pentru a preveni infecțiile legate de apă este important, de asemenea, ca vara să stai departe de apele ce ar putea fi contaminate. Germenii ori substanțele chimice din apa piscinelor, a căzilor cu hidromasaj ori a lacurilor pot declanșa numeroase probleme de sănătate, precum diaree, erupții cutanate, infecții ale pielii, ale urechilor, precum și a căilor respiratorii.
Tocmai de aceea, specialiștii vă recomandă să înotați numai în bazine bine întreținute. Întrebați dacă pH-ul apei este verificat de mai multe ori pe zi, în funcție de numărul de persoane din apă și faceți duș și înainte de a intra în piscină, dar și după, pentru a elimina germenii. De asemenea, dacă ai răni deschise stai departe de piscină și nu lăsa nici copii să stea fără scutece de înot.
Tratează infecțiile unghiilor
Infecțiile unghilor pot fi greu de tratat. Fie că sunt afectate unghiile de la mâini ori de la picioare, acestea devin fragile, se rup ori capătă o culoare neobișnuită, precum galben, maron ori albe. Acestea pot fi infectate cu ușurință de numeroase tipuri de fungi ce se regăsesc în mediul înconjurător. În plus, persoanele care suferă de diabet, care au un sistem imunitar slăbit ori se confruntă cu o circulație sanguină proastă sunt vulnerabile în fața infecțiilor.
Pentru a le preveni este important să-ți păstrezi mâinile și picioarele curate și uscate. Este, de asemenea, indicat să nu mergi desculță în locuri publice ori în camere de hotel. Nu împrumuta unghiera sau, dacă mergi la un salon, asigură-te că instrumentele sunt sterilizate după fiecare utilizare.
Evită înțepăturile de insecte
Insectele, precum țânțarii, căpușele și puricii sunt extrem de periculoase, întrucât pot transmite numeroase virusuri. Astfel, pentru a evita să te îmbolnăvești, folosește cu încredere un spray ori un unguent care ține insectele la distanță. De asemenea, nu lăsa apa să se acumuleze în farfurii ori în jardiniere. Este nevoie doar de câteva linguri de apă și de 7-10 zile pentru ca ouăle de țânțari să se depună și să se maturizeze larvele.
Protejează-te atunci când întreții relații intime
Un alt aspect important, pe care trebuie să-l ai în vedere, este faptul că este important să te protejezi atunci când întreții relații intime. Acest lucru te va proteja de boli cu transmitere sexuală, dar și de infecții precum gonoree, herpes, HPV, sifilis, HIV/SIDA. Astfel, experții recomandă să folosești prezervativ de fiecare dată când faci amor și, de asemenea, este important să-ți limitezi numărul de parteneri.
Pentru a preveni infecțiile de orice fel, dar și pentru a întări sistemul imunitar este recomandat să optezi pentru un supliment alimentar. Spre exemplu, Antidot Forte, un remediu naturist de la Medicinas, are proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice și, în plus, sporește imunitatea, ajutând organismul să facă față agenților patogeni.
Articol citit de 2766 persoane
Acest articol nu are comentarii!