Fapte despre febră

O febra poate fi considerata orice temperatura a  corpului peste normal 98,6 F (37 C), medical. O persoană nu este considerată a avea o febră semnificativ până când temperatura nu este peste 100.4 F (38,0 C).

De cele mai multe febra este benefică, ,  ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor. Principalul motiv pentru tratarea unei febre este de a spori confortul.

Febra este rezultatul unui raspuns imun de organism la un invadator străin. Aceste invadatori straini include viruși, bacterii, fungi, droguri sau alte toxine.

Copii sub 3 luni, cu o temperatura de 100.4 F (38,0 C) sau mai mare ar trebui să fie văzut de un personal medical calificat. Acestia pot fi destul de bolnavi și nu prezintă semne sau simptome pe langa febra. Copiii mai mici de vârsta de 6 săptămâni ar trebui să fie văzuti imediat de către medicul pediatru.

Acetaminofen (Tylenol și altele) și ibuprofen (Advil, Motrin) poate fi utilizat pentru a trata febra. Aspirina nu trebuie utilizata la copii și adolescenți pentru a controla febra.

Prognosticul pentru o febra depinde cauza. Cele mai multe cazuri de febră sunt auto-limitate și se rezolva cu tratament simptomatic.

O persoană care ia medicamente imunosupresoare sau care are o istorie sau diagnostic de cancer, SIDA, sau alte boli grave, cum ar fi bolile de inima sau diabet, ar trebui să solicite asistență medicală dacă febra creste.

Ce este febra?

Febra se referă la o creștere a temperaturii corpului. Practic, orice temperatura a corpului peste măsurarea orală normală de 98,6 F (37 ° C) sau temperatura normală rectală de 99 F (37,2 C) este considerată a fi crescute. Totuși, acestea sunt medii, iar temperatura cuiva normală a corpului poate fi de fapt 1 F (0,6 C) sau mai mult peste sau sub media 98,6 temperaturii F. Organismul poate varia până la 1 F (0,6 C) pe parcursul zilei.

Febra nu este considerată semnificativă clinic până  nu se atinge temperatura corpului  de  peste 100,4 F (38 C). Orice peste normal dar sub 100.4 F (38 C) este considerată o febra usoara. Febră servește ca unul dintre sistemul natural de apărare al organismului împotriva bacteriilor și virușilor, care nu pot trăi la o temperatură mai mare. Din acest motiv, febra mica ar trebui  în mod normal netratata, cu excepția cazului  însoțit de simptome ingrijoratoare.

De asemenea, mecanismele de aparare ale organismului par sa lucreze mai eficient la o temperatură mai mare.Febra este doar o parte din o boală, de multe ori nu mai importante decât prezența altor simptome cum ar fi tuse, dureri in gat, oboseala, dureri sau dureri articulare, frisoane, greață, etc.

Febra de 104 F (40 C) sau mai mare cere tratament acasă imediat și asistență medicală promptă, deoarece acestea pot duce la delir și convulsii, mai ales la sugari și copii.

Febra nu trebuie confundata cu hipertermie, care este un defect în răspunsul organismului la căldură (termoreglare), care poate ridica, de asemenea, temperatura corpului. Acest lucru este de obicei cauzata de surse externe, cum ar fi  într-un mediu cald.

Care sunt cauzele febrei?

Febra este rezultatul unui raspuns imun de organism la un invadator străin. Aceste invadatori straini include viruși, bacterii, fungi, droguri sau alte toxine.

Acesti invadatorii straini sunt considerati-febra producătoare de substanțe (numite pirogeni), care declanseaza raspunsul imun al organismului.Pirogeni spune hipotalamus pentru a crește valoarea de referință a temperaturii pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva infectiei.

Febra este un simptom comun la cele mai multe infectii. La copii, vaccinarile orteething mai provoca tulburari fever.Autoimmune de calitate inferioară, reacții medicamente, convulsii, sau cancer poate provoca, de asemenea febra.

Care sunt semnele si simptomele de febra?

Febra poate provoca o stare de disconfort. Semne si simptome de febră include următoarele:

  • Temperatură mai mare de 100.4 F (38 C) la adulti si copii
  • Frisoane, tremur, frisoane
  • Dureri musculare si articulare
  • Durere de cap
  • Transpirații intermitente
  • Ritm cardiac rapid și / sau palpitații
  • Înroșirea pielii
  • Senzație de leșin, amețeală, sau lightheaded
  • Slăbiciune
  • Cu temperatură foarte ridicată (> 104 F / 40 C), convulsii, halucinații, orconfusion este posibil. Solicitați asistență medicală.

Cum este diagnosticata febra?

Împreună cu  simptome generalizate de febră, luând temperatura cu un termometru se poate confirma diagnosticul de febră. O temperatură mai mare de 100,4 F la adulți sau copii este considerata febra.

Cum ar trebui să fie o temperatură de febra?

Termometre digitale pot fi utilizate pentru  măsurarea rectală, orală, sau axilare (sub axila) temperaturile. Academia Americana de Pediatrie nu recomandă utilizarea de mercur termometre (sticlă), și încurajează părinții să elimine termometre mercur din familiile lor pentru a preveni expunerea accidentală la această toxină.

Măsurare o axilar (sub axila) Temperatura de febră

Temperaturile axilare nu sunt la fel de precise ca măsurătoare rectală sau orală, iar acestea, în general, măsura 1 grad mai mic decât temperatura pe cale orală obținut simultan.

  • Plasați vârful termometrului digital în axila copilului.
  • Lasă în loc de aproximativ un minut sau până când auziți un semnal sonor pentru a verifica o lectură digitală.

Măsurare febră de temperatură timpan

Timpanice (AER), termometrul trebuie să fie plasat corect în urechea copilului . Prea mult cerumen poate provoca citirea incorectă.

Măsurarea temperaturii timpan nu sunt corecte la copii mici și nu trebuie utilizat la copii sub vârsta de 3 ani (36 luni). Acest lucru este valabil mai ales la copiii sub 3 luni, atunci când obține o temperatură corectă este foarte importantă.

Măsurare febră de temperatura oral

La copii de 4 ani și adulti  poatet fi luata temperatura  cu un termometru digital sub limba cu gura inchisa.

  • Curățați termometrul cu apă cu săpun sau alcool frecare și clătire.
  • Porniți termometrul și se plasează vârful termometrului inca sub limbă în care este posibil.
  • Gura ar trebui să rămână închisa,  deoarece cu gura deschisa este o temperatura inexacta.
  • Termometrul trebuie să rămână în vigoare timp de aproximativ un minut sau până când auziți semnalul sonor. Verificați citirea digitală.

Evitati bauturile calde sau reci în termen de 15 de minute de măsurare a temperaturii orale pentru a asigura citiri corecte.

Febră de măsurare de temperatura rectală

Academia Americana de Pediatrie recomanda masuratori de temperatura rectala pentru copii sub 3 ani, deoarece aceasta dă citire mai precisă a temperaturii .

  • Curățați termometrul cu apă cu săpun sau alcool frecare și clătiți cu apă rece.
  • Utilizați o cantitate mică de lubrifiant, cum ar fi vaselina, pe final.
  • Așezați copilul sau copilul predispus (burta-partea de jos), pe o suprafață fermă, sau așezați fața copilului și îndoiți picioarele la piept.
  • După separarea feselor, introduceți termometrul aproximativ ½ la 1 inch in rect. Nu-l introduce prea departe.
  • Țineți termometrul în loc, păstrând vag mâna scobită în jurul partea de jos copilului, și să păstreze degetele pe termometru pentru a evita accidental alunecarea în continuare în rect. Păstrați-l acolo timp de aproximativ un minut, până când auziți semnalul sonor.
  • Îndepărtați termometrul și verificați citirea digitală.
  • Eticheta termometrul rectal, astfel că nu este folosit accidental în gură.
  • O temperatură rectală va citi aproximativ 1 grad mai mare decât o temperatură orală obținut simultan.

Care este tratamentul pentru o febra?

În general, în cazul în care febra nu cauzează disconfort, febra in sine nu trebuie să fie tratată. Nu este necesar să trezim un adult sau copil pentru a trata febra, cu excepția cazului in care ni se cere de catre medicul dumneavoastră acest lucru.

Următoarele medicamente pot fi folosite la domiciliu:

  • Acetaminofen (Tylenol și altele) pot fi utilizate pentru a reduce febra. Doza recomandată pediatric pot fi sugerate de pediatrul copilului. Adultii fara boli de ficat sau  alte probleme de sanatate pot lua 1000 mg (două „rezistență suplimentar” comprimate) la fiecare sase ore sau ca regia de către medicul dumneavoastră.
  •  Ibuprofen (Motrin / Advil) poate fi de asemenea folosit pentru a reduce  febra la pacientii  peste vârsta de 6 luni. Discuta cel mai bine doza cu medicul dumneavoastră. Pentru adulți, 400 mg-600 mg (2-3 tablete de 200 mg) poate fi utilizată la fiecare șase ore.
  • Aspirina nu trebuie utilizata pentru febra la copii și adolescenți. Utilizarea aspirinei la copii și adolescenți în timpul unei boli virale (especiallychickenpox și gripă, sau gripa) a fost asociat cu sindromul Reye. Sindromul Reye este o boala periculoasa, care provoaca varsaturi prelungite, confuzie și chiar comă și insuficiență hepatică.

O persoană cu febră trebuie sa fie cat mai confortabil imbracata . Prea gros provoaca temperatura să crească în continuare. Apa calduta (85 F [30 C]) băile sunt un remediu care ar putea ajuta scade febră. Nu introduceți niciodată pe cineva în apă cu gheață. Aceasta este o concepție greșită .

Când ar trebui să solicite asistență medicală pentru o febra?

Orice copil sub vârsta de 3 luni care are o temperatură de 100.4 F (38 C) sau mai mare ar trebui să fie văzut de un medic. Dacă un copil sau adult are o istorie sau diagnostic de cancer, SIDA, sau alte boli grave, cum ar fi boli de inima, diabet, sau ia medicamente imunosupresoare, trebuie solicitată asistență medicală pentru o febra.

În cazul în care apar simptome care ar sugera o boală majoră, astfel asmeningitis (dureri de cap, gât înțepenit, confuzie, probleme care stau treaz), infectii ale tractului urinar (frisoane, arderea cu urinare), pneumonie (dificultăți de respirație, tuse), sau alte semne ale unei boli grave, contactați personalul medical.

Alte simptome care pot indica o boala severa includ varsaturi repetate, diaree severă sau erupții cutanate (ar putea fi un semn de febra dengue, Rocky Mountain reperat febra, scarlatina, febra reumatica, , sau varicela).

Blistere febră (Herpangina) sunt vezicule mici care se transforma in ulcere, de obicei, pe buze, gura sau limba, cauzata de un virus. Când un copil ia acest virus pentru prima data, simptomele și blistere febră pot fi destul de severe. Dacă copilul nu mananca sau bea, adresați-vă medicului copilului dumneavoastră.

Pe de altă parte, în cazul în care febra însoțește o simpla raceala sau virus, puteți trata febra așa cum este descris mai sus și să se asigure că febra este doar un simptom al bolii. In acest caz nu ar trebui să se ignore o febră. Dacă există alte simptome asociate care sunt neplăcute, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Unele vaccinuri administrate în copilărie poate provoca o febra intr-o zi sau doua de la injectare.Aceasta este, de obicei febra autolimitata și de scurtă durată. Dacă reacția pare severa sau  pielea este de culoare rosie  locul de injectare , fierbinte, și dureros, adresați-vă medicului copilului dumneavoastră.

Un procent redus din totalul copiilor intre 18 luni la 3 ani vor avea un atac de apoplexie (convulsii), cu febră mare. Dintre cei cu antecedente de convulsii febrile, unii vor avea un alt atac de apoplexie asociate cu un alt episod febril.  Copiii le este prescris fenobarbital în urma unei convulsii febrile, ca o măsură preventivă (profilaxia). Acest lucru nu a fost dovedit a fi benefic și, eventual, poate fi dăunător, deci nu este recomandat întotdeauna.

Care sunt complicatiile febrei?

Având în același timp o febra este, în general, foarte inconfortabil, o febra in sine nu determina de obicei complicații severe.

Febra mare (> 103 F / 40 C) sau crize prelungite de febra pot duce la

  • convulsii,
  •  halucinații,
  • deshidratare.

Este important să se caute un tratament pentru cauza principala a febrei. Multe dintre infecțiile care pot provoca febra poate duce la complicatii severe dacă nu este tratată.

Care este prognoza pentru o febra?

Prognosticul pentru o febra depinde cauza. Cele mai multe cazuri de febră sunt auto-limitate și rezolvate cu tratament simptomatic. In functie de cauza, se poate folosi antibiotice sau alte medicamente adecvate.

Febra asociate cu infecții severe, sau la pacienții al căror sistem imunitar este compromis (cum ar fi cele cu cancer, persoanele în vârstă, nou-nascutii, pacienții cu HIV / SIDA, sau persoane cu boli autoimune) poate fi viața în pericol.

Poate fi prevenita febra?

Febra poate fi prevenita numai în măsura în care cauza specifică a febrei poate fi prevenită.  De cele mai multe ori febra este cauzata de infectie. Evitarea surselor de infecție și menținerea bunelor practici de igienă sunt cel mai bun mod de a preveni febra.

Unele moduri de a preveni raspandirea infectiei include următoarele:

  •  Igiena corespunzatoare -spalarea pe mâini cat mai des des
  • Evitați contactul cu persoane bolnave.
  • Asigurați-vă că și vaccinarile copilului sunt actualizate.

Articol citit de 9313 persoane