Cancerul rămâne, în continuare, unul dintre factorii principali de deces în toate colțurile lumii. Potrivit unor statistici date de Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), anul trecut s-au înregistrat aproximativ zece milioane de decese în 2020.
Aceste statistici au fost realizate pe datele furnizate din 185 de ţări asupra a 36 de tipuri de cancer, iar numărul morților se ridică la 9,95 milioane de persoane, bărbați și femei, de orice vârstă.
Deși multe persoane ajung să dezvolte această boală la un moment dat în viață, experții în medicină naturopată susțin că anumite alimente reduc riscul de apariție a cancerului.
Care sunt alimentele benefice pentru sănătate în ceea ce privește cancerul, află mai jos:
Broccoli
Poate că nu se regăsește pe lista de alimente favorite ale multor persoane, însă broccoli este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății, fiind bogat în sulforafan, un compus regăsit în legumele crucifere ce au proprietăți anticancer.
Potrivit unui studiu de specialitate, sulforafanul reduce dimensiunea și numărul celulelor canceroase cu până la 75 la sută, în cazul cancerului mamar. De asemenea, un alt studiu realizat în laborator a arătat că sulforafanul ajută la reducerea celulelor canceroase și la reducerea tumorilor în volum cu mai bine de 50 la sută, în cazul cancerului de prostată. Alte studii de specialitate au arătat că broccoli este asociat cu un risc mai mic de cancer colorectal.
Morcovi
Consumul regulat de morcovi este asociat, potrivit Healthline, cu reducerea riscului de apariție a unor forme de cancer. Spre exemplu, cinci studii de specialitate au arătat că un consum regulat de morcovi ar putea reduce riscul de a dezvolta cancerul de stomac cu până la 26 la sută. Un alt studiu a arătat că reduce celulele canceroase în cazul cancerului de prostată cu până la 26 la sută. Astfel, experții îți recomandă să-i incluzi în dieta fie ca gustare, în timpul zilei, fie să-i incluzi în rețetele tale. Spre exemplu, o modalitate simplă de a consuma morcovii este să-i tai sub formă de bețișoare și să le stropești cu sare și suc de lămâie.
Afine
Recunoscute pentru conținutul bogat de anticianine, afinele au proprietăți antiocidante, care sunt recunoscute pentru puterea de a reduce riscul de apariție a cancerului.
Potrivit unui studiu realizat pe oameni, 25 de bolnavi de cancer colorectal, care au fost tratați cu extract de afine pentru șapte zile au prezentat o reducere a dimensiunii celulelor canceroase cu până la 7 la sută. De asemenea, un alt studiu realizat pe șoareci a arătat că extractul de aine inhibă anumiți biomarkeri ai cancerului.
Astfel, ținând cont de aceste descoperiri, experții vă recomandă să consumați două porții de afine pe zi, pentru a reduce riscul de a dezvolta o asemenea afecțiune.
Scorțișoara
Recunoscută pentru proprietățile benefice asupra sănătății încă din cele mai vechi timpuri, scorțișoara ajută la reducerea cantității de zahăr din sânge și inflamațiile ușoare din organism. Mai mult de atât, un studiu a arătat că scorțișoara ajută la stoparea răspândirii celulelor canceroase și induce apoptoza, fenomenul de moarte programată a celulelor.
Așadar, o modalitate simplă de a include scorțișoara în dietă este să adăugați o jumătate de linguriță în cafea ori să consumați dimineața, pe stomacul gol, un pahar cu apă și scorțișoară. Potrivit nutriționiștilor, acest remediu naturist va ajuta la normalizării zahărului din sânge, la combaterea inflamațiilor din organism și la prevenirea cancerului.
Ulei de măsline
Recunoscut pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra organismului, uleiul de măsline este benefic chiar și în ceea ce privește cancerul.
Potrivit experților în sănătate, persoanele care consumă frecvent ulei de măsline prezintă un risc mai mic de a dezvolta cancer mamar sau cancer al sistemului digestiv.
De altfel, pentru a reduce riscul de apariție a cancerului, dar și pentru a îmbunătăți calitatea vieții bolnavilor îți recomandăm anumite suplimente alimentare, precum Canticer, Mesundra sau pachetul Tumofix, ce conține suplimente alimentare ce ajută la stoparea dezvoltării tumorilor.
Articol citit de 3132 persoane
Acest articol nu are comentarii!