Printre cele mai frecvente afecțiuni se numără, fără doar și poate, bolile sistemului digestiv. Conform unor statistici din 2018, 5,9 dintre decese înregistrate în acel an au fost determinate de afecțiuni ale aparatului digestiv, arată datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății.

Multe dintre afecțiunile sistemului digestiv se manifestă prin constipație, greață, vărsături ori durere abdominale, însă multe dintre ele sunt ușor de ținut sub control, chiar și fără medicamente. Potrivit experților în medicină naturopată există numeroase ceaiuri care ajută la menținerea sănătății aparatului digestiv, motiv pentru care îți propunem să le descoperi mai jos:

Ceai verde

Ceaiul verde sau Camelia Sinensis este recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra sănătății încă din cele mai vechi timpuri, motiv pentru care îți recomandăm să-l consumi pentru a combate afecțiunile sistemului digestiv.

Mai exact, acesta conține substanțe ce ajută la favorizarea intestinal. În plus, favorizează arderea grăsimilor și ajută la menținerea unei greutăți optime. Ca să-l prepari trebuie să amesteci o linguriță de plante în 250 ml de apă clocotită. Este indicat, însă, să bei 2-3 căni pe zi.

Ceai de mușețel

Printre plantele benefice pentru aparatul digestiv se numără și mușețelul. Potrivit experților în medicină naturopată, extractul de mușețel ameliorează crampele și diareea și, în plus, ameliorează apariția altor probleme gastrointestinale. Mai mult de atât, grație proprietăților antiinflamatorii, ceaiul de mușețel poate preveni chiar și ulcerul stomacal, întrucât inhibă aciditatea din stomac, dar și a bacteriilor. Poți prepara ceaiul de mușețel amestecând fie flori proaspăt culese, fie flori uscate fie mușețel gata ambalat cu apă caldă. Este indicat să bei cel puțin două căni pe zi.

Ceai de sunătoare

Sunătoarea se numără printre plantele medicinale recunoscute pentru proprietățile terapeutice încă din cele mai vechi timpuri. Pe lângă faptul că ajută la ameliorarea anxietății și a depresiei, sunătoarea este recomandată și pentru tratarea bolilor digesitve.

Specialiștii în medicină naturopată recomandă ceaiul de sunătoare pentru combaterea unor boli precum bila leneșă, enterocolită, gastrită hiperacidă ulcer gastric, hepatită cronică și colecistită. În plus, reglează circulația sângelui.

Infuzia de sunătoare poate fi pregătită simplu, amestecând o linguriță de plantă cu 200 ml de apă clocotită. Așteaptă, însă, să infuzeze pentru 20 de minute. Bea două căni pe zi, dimineața și seara.

Ceai de ghimbir

Recomandat pentru ameliorarea simptomelor neplăcute ale bolilor digestive, precum balonarea și flatulența este și ceaiul de ghimbir. Ceaiul de ghimbir ajută, de asemenea, la reducerea acidității gastrice, dar în același timp stimulează și enzimele din intestine, stimulând procesul de digestie.

Pentru a prepara ceai de ghimbir este recomandat să speli rădăcina de ghimbir, să o tai felii sau să o treci prin răzătoare, iar apoi să o adaugi în apă clocotită pentru a fierbe câteva minute. Ulterior, acoperă vasul și lasă la răcit. Strecoară totul și consumă amestecul.

De asemenea, nu uita că bolile digestive pot fi ținute în frâu și cu ajutorul suplimentelor naturiste. Medicinas, o companie sută la sută românească, îți pune la dispoziție Stomach Forte, dar și alte pachete recomandate pentru menținerea sănătății aparatului digestiv, precum - kit Colon Digest, ce conține mai multe suplimente alimentare, dar și cartea Alimentația în afecțiunile stomacului și intestinelor, precum un pachet Antidot Forte și Casinovita C, care ajută la combaterea virusurilor.

Articol citit de 4359 persoane